UVLAKAČ KAO ZANIMANJE

Piše: Antonio Gavran

Ovih dana na našoj društvenoj sceni Davor Jurkotić, poznati komičar i voditelj emisije “U zdrav mozak” još jednom se narugao političarima glumeći kako ih zove mandatar Tihomir Orešković.

Ugodni glasovi koji sve potvrđuju nadajući se kako će se domoći svoga dijela kolača čuju se s druge strane žice ni ne sluteći kako se radi o podvali. Ono što neki medijski govore, u privatnom razgovoru opovrgavaju nudeći bezuvjetnu podršku novom mandataru. Jesmo li zbilja kao društvo toliko iskvareni da jedno govorimo, a onda kad se svjetla ugase gazimo preko svojih riječi ni ne osvrćući se za onim što ostaje.

Uvlakač kao profesija sve je aktualnija u hrvatskom društvu. Neviđeno licemjerje vlada od obiteljskih do poslovnih odnosa. Svi su dobri sa svima, ali samo kada ne postoji šansa za ogovaranjem. Čim nekoga nema u društvu meta je poznata, pitanje su samo činjenice koje će se navoditi.

Na ovom šaljivom primjeru pokazan je stvarni svijet u kojem se nalazimo. I može sad svatko reći, što drugo očekivati od političara, ali puno je bitnije pitati što drugo očekivati od nas samih.

Društvo je na samom rubu litice, pitanje je trenutak njegova pada …

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments