MAŠKARE SE PODMLADILE

tekst i foto: Sonja Breljak
098Berlin/ U netom prošlu subotu Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizirala je tradicionalne maškare,  jednu od najstarijih zabava ovog udruženja kojeg krasi više od trideset godina rada i djelovanja.

U prostorima ovog društva na adresi Karl-Marx Straße u berlinskoj općini Neukölln tako se u subotu okupilo ugodno društvo djece i odraslih.

Promicali su razni likovi pod maskama ili bez maski, članovi ili prijatelji Zajednice. Možda je bilo nešto manje odraslih maski nego inače ali je zato bilo više djece nego ikada do sada.

Sve je pozdravila predsjednica Hrvatske zajednice, Mira Kiš a program večeri je vodila potpisnica ovih redaka.

107Nastupio je najprije mali folklor Hrvatske zajednice s plesom na pjesme “Hoki poki” i “Kad si sretan”. Naravno, zaslužili su veliki pljesak publike.

Goste su glazbeno zabavljali Damir i Koni uz potporu mladog gitarista Lovre Jurišića.

Njaprije su na ples za izbor najljepše maske pozvana djeca. Žiri koji su činili Silvija Pernull, Ivan Frigan i Ljilja Salopek bio je potpuno suglasan kako od svih dječjih maski ne  može odabrati najbolju i najljepšu jer su sve maske jednako lijepe. Tako su, na opće zadovoljstvo, svim mališanima podijeljeni slatki darovi.

123Potom su tijekom večeri (uz pomoć žirija: Pernull, Salopek i Arutković) izabrane i tri najuspješnije maske odraslih te im uručeni darovi.

Bila je to, uobičajeno, vrlo vesela zabava a članovi Hrvatske zajednice, isto tako uobičajeno izvrsni domaćini.

U Hrvatskoj zajednici u petak, 29.01.2016. gostuje Tamburaški sastav “Fijaker” a dan poslije, 30.01.2016. je Banjalučka večer. Cijena ulaznice za prvu večer je 15 a za drugu 10 eura.

foto album: Maškare u Hrvatskoj zajednici Berlin

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments