SAMO LJUBAV DAJE MIR

Pismo majke čiji sin ( u tekstovima naš Junak) ima cijeli niz ozbiljnih dijagnoza … Asperger, astma, govorna mana, srčana mana, Tibia vara, PTSP …

majka-i-dijeteMoj Junak je u školi dobar i poslušan. Mi smo spremni otići u školu ako ima bilo kakvih problema. Njegova razrednica mi je kroz razgovor rekla da on na jednom satu nije surađivao i to kada je trebao raditi u grupi. Meni to nije dalo mira. Zamolila sam razrednicu da mi ugovori sastanak s profesoricom na čijem se satu to dogodilo jer taj je predmet težak i važan u njegovom školovanju. Imat će ga sve četiri godine.

S profesoricom smo se suprug i ja našli u školi. Ona je nama dala samo pozitivne informacije o našem Junaku.

Primijetila je da lako shvaća i da ga zanimaju informacije koje mu ona daje. Međutim, toga dana on je bio odsutan i nije htio surađivati. Gledao je u jednu točku ili je pogledom lutao po zidovima. Pokušale su ga i njegove kolege iz razreda uključiti u aktivnost, ali on je bio odsutan duhom. Jednostavno je rekao da ga to ne zanima. Profesorica se zabrinula jer ovo je bilo prvi puta da ne surađuje.

Suprug, profesorica i ja zaključili smo da mu se toga dana sigurno nešto dogodilo. Tada sam se sjetila! U gužvi ga je netko udario u trbuh i to je bio klik da se on isključi i zatvori u svoj svijet.
Moram pohvaliti profesoricu jer nam je dala dobre informacije. Sada potpuno vjerujem školi i njenom osoblju koji moje dijete čuvaju i brinu se o njemu.

Moj Junak mi je rekao da se njemu škola sviđa i da su djeca prema njemu dobra. Pitali su ga boli li ga jako i ispričali su mu se.
Junak je pozitivan, dobar i mudar dječak koji to razumije i prihvaća.

Moram sada preći na drugu temu koja se u javnosti vrti: CD protokol i MMS kapi za koje sada prvi puta čujem.
Ne znam na koji način su roditelji došli do toga i zašto svoju djecu izlažu ovim otrovima.

Autizam nije bolest i nema mu lijeka. Treba živjeti s tim i pomoći svojoj djeci. Autizam je stanje uma i autističnoj djeci je potrebna terapijska pomoć stručnjaka. A stručnjaci se nalaze u bolnicama, a ne na društvenim mrežama. To su defektolozi, logopedi, neurolozi i psiholozi koji će vas savjetovati i hrabriti.

Dragi moji roditelji! Budite pametni i ne dajte svoju djecu nekim vračevima i ljudima koji se na tuđoj muci bogate!

Sinoć smo Junak i ja pričali o toj temi. On se čudio kako neki roditelji mogu tako mučiti djecu. Pitao se on i kazao mi sa smiješkom: „Ti si puna RAZUMA i nikada mi to ne bi napravila.”

Samo ljubav našoj djeci može dati mir i potaći ih da napreduju.

Roditelji, budite mudri i razumni i ne igrajte se sa zdravljem svoje djece! Oni su naše blago, smisao našeg života!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments