PRSTOHVAT RAVNICE VAM NOSIM

U susret subotnjoj promociji knjige “Ono malo duše”  Emila Cipara i obilježavanju osme obljetnice Hrvatskog glasa Berlin

piše: Marija Kukić
Untitled„Tko će dočekati  taj dan?“ pitala sam se često kada sam saznala za važan događaj koji se treba dogoditi.

Činilo mi se,  treba  proći čitava vječnost. A tjedni i dani polako su odmicali. Još samo malo!

Odbrojavam sate do polaska. Ponašam se poput malog djeteta. Jedna noć, dan, dio druge noći i – polazak. Kamo? U grad  o  kojemu nikada nisam ni sanjala da ću ga ikada vidjeti. U Berlin!

Razlog?! Promocija knjige urednika, novinara i kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog  Emila Cipara „Ono malo duše.“

Uzbuđenje je doseglo vrhunac. Kolači su gotovi, pao je i zadnji dogovor s urednikom Antoniom. Polazak je u petak u ranim jutarnjim satima. „Spoj“- naplatne kućice u Lužanima. A tada „put pod kotače“ dugačak  više od  1 300 km u jednom smjeru.

Vozač je mlad i svjež. Kako će on izdržati tako dugotrajnu vožnju? Ali mladost sve izdrži! Suputnicima će sigurno biti ljepše. Bogatit će oči krajolicima, pustiti „mozak na pašu“, a ti Antonio misli, pazi, vozi…!

Veselim se nepoznatome. Radujem se susretu s dragom mi Sonjom i njenom obitelji. Ponovno ću se sresti s Elizabetom, mojom Slavonkom. Nadam se da ću upoznati i neke nove osobe  koje će još više obogatiti moj život.

Dragi Berlinčani, ali i svi vi koji ćete nazočiti ovom divnom događaju, radujem se susretu s vama i nosim vam u srcu  na poklon prstohvat slavonske ravnice koju neizmjerno ljubim.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
čiča
čiča
8 years ago

Lijepa gesta prema Emilu. Zaslužio je to on
i njegovo djelo da se promovira i među našim
ljudima daleko od rodnog kraja.

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
8 years ago

Draga Marija ,dragi Antonio i vaši suputnici želim Vam sretan put za Berlin gdje Vas željno očekujemo.

Elizabeta