PROJEKT GODINE

Kako su se uspjehu na likovnom natječaju radovala djeca i škola u Marincima kod Vinkovaca

26113345-276a-4799-9a4c-bf35bd65c560Likovni natječaj kojeg u Iserlohnu organiziraju Ankica i Ante Karačić, svakako se može imenovati “projektom godine” u iseljeništvu. I to možda ne samo ove.

Naime, ovaj dugogodišnji natječaj spojio je i povezao brojnu djecu, učitelje, škole, države, ljude, bolje nego li sve politike i diplomacije svijeta. Ovogodišnji je imao naslov “Glagoljica u dječjem oku i srcu” i na njega je pristiglo tisuću dječjih radova. Ej, tisuću!!! 

Danas smo poslali 150 pisama jer su djeca i nastavnice nestrpljivi. Svakodnevno dobivamo na desetke upita kada će stići diplome. “30 kg glagoljice” paket je spreman za Rim.”, pišu nam Ankica i Ante iz Iserlohna i ukazuju nam kako je uspjeh djece na natječaju zabilježila i obilježila Područna škola OŠ “Zrinskih” Nuštar, u selu Marinci u nuštarskoj općini, nedaleko Vinkovaca.

Veliki uspjeh naših učenika

Autor: Marija Lesandrić /Moja škola-moj svijet/

IMG_2015Ove godine objavljen je šesnaesti po redu likovni natječaj Iserlohn – Rim – Molize – Zagreb 2016. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je glagoljica u dječjem oku i srcu. Kako je ona ove godine proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom bila je izvrsna prilika da se promovira hrvatskoj djeci u  Hrvatskoj i  svijetu kao  prekrasno i slikovito pismo.

Organizatori su  se vodili mišlju da ukoliko dijete nauči i zapamti bar barem jedno slovo glagoljice i obogati ga svojim  likovnim izričajem, obogatit će sebe i čuvati hrvatsku kulturnu baštinu. Na natječaj je pristiglo 10000 dječjih radova, a po prvi put se dogodilo da nisu svi radovi stali u gradsku galeriju Iserlohn.

Upravo je fotografija mnogobrojnih izloženih radova proglašena fotografijom tjedna u IKZ der Westen, a organizatori, bračni par Karačić, navode da nikada do sada nije postojao toliki interes njemačke javnosti.

Iznimno smo ponosni što je između toliko mnogo radova stručni žiri sastavljen od njemačkih likovnih umjetnika i likovnih djelatnika u kategoriji od 1.-4. razreda izabrao čak 10 radova naših učenika rasporedivši ih od prvog do četvrtog mjesta. Učenici Mihael Tunić i Valentin Andričević (3. razred PŠ Marinci) dijele prvo mjesto, Ivana Brajdić (4. razred PŠ Marinci) zauzela je 2. mjesto, Dominik Pap i Magdalena Kuntić (3. razred) dijele 3. mjesto, dok su 4. mjesto podijelile: Nika Kuntić (1. razred PŠ Marinci), Ema Farkaš (2. razred PŠ Marinci), Natalija Kuntić, Ivana Marković i  Lea Kapoši (4. razred PŠ Marinci).

Iskreno čestitamo našim učenicima na zaista velikom uspjehu koji je rezultat marljivog i ustrajnog rada, strpljenja i ljubavi prema likovnom izričaju. Želimo im da i dalje jednako maštovito, iskreno i razigrano stvaraju.

IMG_2015

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments