KAD VLAST OPORBOM POSTANE

Piše: Stjepan Poljaković

tomislav-karamarko-i-bozo-petrov-76ea3814ee484d8f35e218f6a6f2e6b9_view_articleDo sada…..

Nije dosada, nego; do sada nisam analizirao događaje  godine koja juri ka svojoj sredini.

Dosadno nam nije, iako  se u biti događaju iste stvari, samo s drugim akterima.

Promatram ovu vlast i sjetih se one misli: „Ako su ti ovo prijatelji, tebi neprijatelji ne trebaju!”

Iz dana u dan  svjedoci smo kako vlast samoj sebi može biti oporba. Onima što se oporbom zovu, preostaje kupiti kokice, zauzeti pozu u foteljama… i gledati.

No da se ne bi ukočili i ulijenili u foteljama, gospoda iz opozicije, oporbe, riješila su  raspisati unutarstranačke izbore pa HNS i SDP ima novog i starog predsjednika. Ovaj potonji nije odolio sujeti pa je odlučio razbucati  drugu po broju, snazi i važnosti stranku u državi. Nezgodno je  kada naljutiš voljenoga vođu. Nekoć je  u duelu s Bandićem stradao  dobar dio zagrebačkih SDP-ovaca.

Kod nas nisi kriv dok se nisi zamjerio velikom vođi  i dok god možeš namiriti one oko sebe. Sjetite se kako su i zašto propali neki od lokalnih tribuna!

Javna je tajna da su ti tribuni godinama haračili po kraju i dijelili poslove, dizali kredite, zaduživali općine i gradove do šukundunučadi i ništa im ne bi bilo da izvor nije presahnuo, a oni se zamjerili šefovima stranaka.

Sada je na red došao Split. Pod cijenu slabljenja, gubljenja izbora… skidaju se glave onima koji se usude misliti drugačije od velikoga vođe.

Ponekad se pitam koliki ego netko može imati i je li  taj netko uopće svjestan štetnosti istoga?

HDZ još nema taj problem jer njihov veliki vođa izabran je jednoglasno. Kako rekoh:  „Kada su takvi u vladi, nitko im ne treba.“ Ostatak sljedbenika čeka u nadi da će im veliki vođa nešto udijeliti.

Odmah poslije izbora krenula je priča kako će se iz tamo nekoga fonda za branitelje uzeti pedesetak milijuna kuna. Taman kada je to otišlo u zaborav, pojavila se naša predsjednica s izjavom o naravi endehazije.

Pitam se: „Kako li je bilo svim onim desničarima koji su podržavali šator u Savskoj i koji su drukali za dolazak na vlast i HDZ-a i Kolinde Grabar Kitarović? Da im je netko prorekao ovaj slijed događanja, bi li ispaljivali vatromet u noći pobjede naše predsjednice.?“

Ono što malo tko želi priznati i s čim se teško miriti jest sljedeće: Obrazac ponašanja svih koji dolaze na vlast gotovo je isti. Prodaj što imaš i možeš, zaduži se gdje možeš i naplati od naroda sve što ikako i ikada možeš!

MOST je pandam HNS-u u SDP-ovoj vlasti. Ono što jedni bi, drugi ne bi i obrnuto. Uvijek je onaj drugi kriv što prvom nije uspjelo ispuniti obećanja za koja se u startu znalo da su nerealna.

Gubimo smisao za humor, makar bio malo tvrđi. Satirični spot Renea Bitorajca uzbudio je duhove na mišićavom dijelu desnice.

U zadnjoj kolumni pisao sam o trgovini. Svako malo ispod tepiha ispliva neki novi primjer ili neko novo klupko interesa. Sada su na tapeti odnosi Karamarko – MOL i nastojanje da se proda nešto od državne srebrnine.

U iščekivanju ljepših vremena, do europskog prvenstva u nogometu i ostalog, pozdravljam vas do sljedeće besjede.

 

 

http://www.hrvatskiglas-berlin.eu/

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments