TRAGOVIMA DJETINJSTVA I ISELJENIŠTVA

“Ono malo duše” ponovno predstavljena u Slavonskom Brodu

tekst i foto: Antonio Gavran
DSCN2590Slavonski Brod/ Sinoć je u Slavonskom Brodu u prostorijama Doma za starije i nemoćne održana 36. brodska večer poezije na kojoj je predstavljen lik i djelo Emila Cipara i promovirana knjiga „Ono malo duše“.

Udruga Kultura snova Kulturni krug Slavonski Brod je u ugodnoj atmosferi ugostila  urednicu Emilove knjige „Ono malo duše“ Sonju Breljak koja je čitala priče o djetinjstvu,  govorila o iseljeništvu, povratku, životu tamo, ovdje i drugdje čitajući nadahnute Emilove tekstove na ove teme koji se nalaze u knjizi.

DSCN2593Program je vodila predsjednica KS kulturni krug Slavonski Brod, Ružica Todorović a glazbeno ga je animirao slavonskobrodski kantautor Zoran Tomac.

Među sudionicima ovoga susreta bila je i  Elizabeta Kopić, dopredsjednica Zavičajnog kluba „Brođani“ Berlin koja je u kratkim crtama predstavila rad i doprinos Brođana u Berlinu i Domovini, a koji će u ponedjeljak primiti nagradu Grb Slavonskog Broda za svoje dugogodišnje aktivnosti u kojima su promicali svoj grad i domovinu.

DSCN2594Na posljetku programa predstavilo se nekoliko pjesnikinja iz Kulturnog kruga Slavonski Brod sa svojim stihovima.

Lijepo je bilo večeras opet na neko vrijeme Emilove tekstove čitati i slušati u gradu koji je obilježio jedan dio njegova života.

DSC_0182

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

A kada će se promocija knjige dogoditi u Novom Vinodolskom. Meni se je pokojni Emil, posebno privukao pod kožou,kada smo se zadnji puta zajednički sastali na brdima požeških vinograda.Čovjeku sam se ispričao za neke prijašnje nesporazume. Na što je on mahnuo sa rukom,te naglasio posebno.Čovjek koji nešto radi taj i griješi.Osobno sam bio zahvalan,da me je čovjek razumio. Tj,svi smo mi ljudi i možemo pogriješiti u ovome virtualnom svijetu.Isprike su upravo,pravi ljek i sredstvo za daljnje društveno prijateljstvo. Pokojni Emil je napisao i jednu svoje vrsnu povjesnu priču,za koju sam mu osobno zahvalan. Ta priča ima neke svojevrsne veze uz… Read more »