NA MOME OTOKU

piše: Nataša Pecić-Janković
CAM01030Oblaci  prekrivaju  sunce, vjetar njiše svaku grančicu na susjedovom drvetu. Sitna kiša  tiho rominja, a ja udubljena u svoje misli  gledam u prazninu i hladnoću koja obuzima svaki dio moga tijela.

Samo ponekada i uz pojedine osobe  osjećam se zaista živa. Tražim smiraj u miru i samoći, tražim nešto što već odavno nemam i nikada nisam  ni posjedovala.

Trenutci sreće koje pamtim daleko su iza mene. Moje usnule, umorne oči gledaju nekuda u daljinu, putuju kroz vrijeme, sanjaju budućnost…

Misli su mi uz najmilije moje. Moju djecu!

Tako krhka i nemoćna bića  zaslužila su da ih se voli beskrajno, a majčina ljubav nema cijenu.

Oni su moja slabašna karika koja nikada puknuti neće jer ja to ne dozvoljavam. Oni su moj otok sreće kojem putujem u mislima  u  zagrljaj, kada mi je teško i kada sam tužna

Oni mi daju  snagu da nastavim dalje, da se borim. U tim mislima putujem k njima i štitim ih koliko mogu. U  meni postoji nemir kada nisam s njima.

Bojim se, jer me svaka moja kretnja podsjeća s koliko ljubavi čeznem  za njima.
Koliko nježnosti i topline bih im dala, ali kažnjavaju me drugi, oni koji me mrze, koje nije briga za mene,  koji bi htjeli da me nema, da nestanem…  jer im je bitna samo osobna korist.
U prošlosti sam mislila da je tako bolje, da ne trebam živjeti ni boriti se, da će im biti bolje bez mene. O, koliko sam samo pogriješila!

Sada vidim i osjećam da me trebaju, bez obzira što nisam uz njih u svakome trenutku.
Majčin zagrljaj nitko zamijeniti ne može bez obzira koliko god se trudio i činio za njih. Majka i trpi i umire u sebi  jer oni su blizu, ali tako daleko.

Niste rođeni da biste trpjeli i patili kao ja, ne, niste to zaslužili! Budite svjetlo i snaga, izrastite u ljude, prije svega s osjećajima i emocijama! Učite na greškama, ali pokušajte ih načiniti što manje!

Nikada, nikada ne dajte se  slomiti i nađite snagu u svakom novom danu!

Život je prekratak da biste odustali kod prve prepreke. Nastavite živjeti!

A ja? Ja ću  vas već  nekako  pronaći  na mome otoku u kojem vas grlim i ljubim u mislima.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments