SVE POD TEPIH

piše: Stjepan Poljaković

Ako u jednoj sobi imate poderani pod ili parket, jedno od  rješenja je  tepih…. do prilike dok sve ne uglancaš.

Zgodna stvar je tepih, ako si gazda i ako znaš kakvo je stanje ispod njega. Ako naiđe netko od gostiju i ako se oklizne, nije zgodno.

Ima tome  nekoliko godina kako mi u Hrvatskoj znamo za probleme s „navijačima“. Oni koji rade za nogomet i ine sportove, koji na određeni način dirigiraju svime, stavili su tepih na određene dijelove terena. Problem je kada izađemo na stranu i kada ispod tepiha izađe što izaći ne bi trebalo.

Iz domovine i svijeta stizale su vijesti da bi nešto moglo proviriti. Ma koliko se trudili, zlo se  nije dalo sakriti.

Kažu da đavao ima devedeset devet deka, tepiha…  ali onaj stoti!!! Stoti ostaje za otkrivanje. Mislim da je sada sve otkriveno.

Naši reprezentativci su stali pod zastavu. Umjesto brčkanja na nekom od mora ili trčkaranju na nekim pripremama, dođoše da napaćenom  nam narodu pokušaju uljepšati bar dio dana. Ali, ispod tepiha su izašli oni koji  ljute nas, ljute sebe, žaloste naš narod. Uvijek ima onih kojima nije pravo. Pitanje je imaju li oni pravo upropaštavati zadovoljstvo onih koji žele bar malo i bar u nečemu uživati.

Ne znam! Da sam na mjestu momaka, možda bih se pokupio i rekao da me nema. Nema me dok se stvar ne očisti. Svakom poštenom domaćinu, svakom domoljubu, neugodno je kada ga sramote oni ispod tepiha.

Slična je priča i s politikom. Uvijek ćemo viriti u tepihe drugih stranaka, ma koliko nam netko ukazivao da i  ispod našeg tepiha teren nije čist. Pravimo se ludi, pa nam se dogodi da u zatvoru završe… Popis svima poznat.

Koji usisavač na svijetu, koji građevinar ima snage napraviti reda tamo gdje je to potrebno!?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

Stjepane imaš prav..

Došlo je vrijeme da svijest građana,za vlastitu obranu i izgled nacije, još više i koražnije proradi,društveno i politički.Već onaj tko spominje neprekidno ustaše,četnike i partizane,crvene i crne vragove.Još k tome donosi i takova obilježja..Čini ne mir,- ne čini hrvatskoj dobro