KRAJ KOHABITACIJE

Bliži se kraj kohabitacije dviju najvećih političkih stranaka u Hrvatskoj

piše: Žarko Delač
Tijekom kratkotrajnog  8. saziva hrvatskog parlamenta nagledali smo se i naslušali raznoraznih političara, instaliranog premijera i ministara, političkih analitičara i profesionalnih tumača hrvatske političke scene.

Rekli bismo: hvala bogu da je to završilo ali slijedi nam ubrzo  novi 9. saziv. I… sve će biti isto!

Pojavit će se neka nova lica na političkoj sceni koja će se predstavljati kao odmak od dosadašnjih, reciklirat će se otrcane političke fraze i ideje, zaklinjat će se u poštenje i borbu za narod i svoju domovinu!

No, kad se pojavi popis štediša u samo jednoj banci sve maske padaju i potpuno je jasno kako je plan o 200 bogtih obitelji u Hrvatskoj proveden u djelo.

Nažalost, ne tako kako je zamislio pokojni predsjednik Franjo Tuđman koji se zalagao za tržišnu ekonomiju i naravno pri tome bogate pojedince koji će pokrenuti gospodarstvo.  Umjesto toga imamo veliki broj korumpiranih političara koji skrivaju novce u bankama i taj mrtvi kapital nije u funkciji gospodarstva i razvoja Hrvatske.

Uz to, vjerojatno  među njima i onih koji su na referendumu o samostalnosti Hrvatske glasovali protiv. A takvih je bilo da podsjetim 6%!

Bojim se kako u toj skupini ima i onih koji stoje iza rušenja Hrvatskog nogometnog saveza nedemokratskim metodama. Jer, tolika količina emocija i domoljublja može se vidjeti samo na utakmicama hrvatske nogometne repezentacije. I upravo takvu opasnost i izvor nacionalnog ponosa treba svim sredstvima spriječiti. Usput, treba u velikom luku zaobići proslavu Dana državnosti i sličnih manifestacija koje slave jedinstvo i snagu hrvatske domovine.

I tako, u ovakvom ozračju očekujemo skorašnje parlamentarne izbore bez ikakvih naznaka u promjeni gospodarske politike, kulturne preobrazbe ili financijske stabilnosti.

Doslovno se stvorio zid između birača tj. građana i političara tako da je nedavno promovirana  sintagma „ili mi ili oni“, provedena  u djelo. I to u najgorem obliku jer je ujedno stvoren i pakao na koji nas svakodnevno podsjećaju i uveličavaju mediji.

Sve u svemu, birači će ovoga puta izrazito nagraditi političke platforme izvan dviju naših najvećih stranaka i konačno će doći do njihovog slabljenja i harmoničkog upravljanja državom posljednjih godina.

Pitanje je samo, kome će uspjeti i nakoji način predočiti biračima najkvalitetniji novi politički put

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments