ŠTO (TKO) ĆE OSTATI IZA SVEGA

piše: Sandra Marelja Muić
images (1)
Nije dugo trebalo da se raskokošare svi nakon raspuštanja Sabora i stvore zaglušujuću buku svojim pametovanjem o predstojećim izborima i kandidaturama. Svi su , kao,  znali da će se dogoditi. A svi sretni da se mogu još jednom zaletjeti do završnice za bolju poziciju. Eksperimentalna vlada, substitucija od premijera, nestranački nedijalozi.

Srećom, pa je nogometno prvenstvo i dio pažnje se premjestio na događanja s loptom. Cijela naša nogometna epizoda završila malo bljutavo, odrađeno , te su se srca hrvatska vratila svojim stranim klubovima ili godišnjim odmorima, pa se i ne mora više stavljati desnica na grb reprezentacijskog dresa.

Jedino su loše prošli prozvani huligani koji su neposredno nakon raspada tzv. vlade napravili incident sa bakljama, te se narod , onako iznerviran sa političkim smicalicama i lažnim obećanjima obrušio svom snagom na njih, kao na dijete koje je je izvelo spačku, iako su sva druga oko njega kriva za to.

Iz te njihove divljaštine nastade prava sapunica u kojoj je predsjednica dobila glavnu ulogu zbog svog izraza – orjunaši– kada se obraćala javnosti, te se i danas još mediji bave time, dok se divljaštinom, u međuvremenu, manje bave.

Pitam se samo zašto se inače ne proziva javno odmah kardinalne prestupe u javnom životu , od poslodavaca koji ne plaćaju radnike do političara koji se bave malverzacijama.

Iako je ostavka prvog potpredsjednika vlade nakon svih izvučenih i navučenih afera te maltretiranja javnosti s njegovim likom i djelom bila gotovo pa očekivana, izazvala je još manje reakcija nego što se to moglo zamisliti, a drugari mu iz stranke izgleda odahnuli što su ga se rješili i kao predsjednika stranke.

Zato su se oni uskomešali oko toga tko će sljedeći na njegovo mjesto, te je svako malo u javnosti curio podatak o nekom novom kandidatu, a bome i o nekom silnom posuđenom novcu stranki, koji sad izgleda nije – posuđen.  Dosljedni svom image-u i ovaj put se ne radi o maloj svoti, te je i ovaj put na meti netko iz vrha stranke. Sve takve pojave će postati stvari prošlosti sudeći prema najavi  europarlamentarca poliglota koji će doći na vrh stranke i filtrirati stanje.

Njihovi oponenti mudro šute na ovo, kada ne hvale sami sebe kako će oni ili će oni i još neki drugi, zavisi tko će koga čime i s kolikim iznosom, nekretninom, mjestom zadužiti , izvući zemljicu hrvaticu sa ovog dna Marijanske brazde. Na male svote se zaputio novi mladi gradonačelnik malog Vrgorca ,koji je plaće zaposlenicima gradske uprave srezao na minimalac jer ga je dočekao poveći dug. S takvim pothvatom završio odmah u svim medijima. Da je povećao plaće ne bi ga se ni spomenulo, samo bi to prešutno gricnuli od proračuna.

U međuvremenu je konstantirano da je javni dug posljednjih šest godina uspio sebe udvostručiti, te će vjerovatno nastojati još dobiti na obujmu dok mi ne podijelimo foteljice za novi ansambl.

Tko će otplaćivati taj javni dug kada nas je sve manje?!  Urod pšenice u Slavonije se, među ostalim, nema za koga koristiti jer je puno stanovnika odselilo, kažu prošli tjedan na vijestima. Da ne povjeruješ svojim čulima.

Dio Slavonije je otišao vani, dio u Dalmaciju. Nema se tko ni inatiti više.

Šta će ostati, tj. tko će ostati iza svega ovoga, pitam se.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

NA IZBORIMA NI HRVATSKA DIJASPORA NIJE BEZ GRIJEHA
Ona je i te kako suodgovorna i za sebe i za zbivanja koja prouzrukoje nesposobni političari .

I,Hrvatska dijaspora u buduće bi morala dobro premisliti,kome daje svoj glas na sledećim u ovom slučaju ponovljenim parlmentarnim izborima.Jer inače se ne treba buniti,da im političko vodstvo ne imponira na spram njemačkoga.Nije slučajno da u vladu stignu uvjek jedni te isti strnački nezainteresirani ljudi.Koji se bave više povješću,nego budućnošću hrvatske im domovine i njezine dijaspore.

Josip Mayer
7 years ago

Još jedan od mnogih odličnih tekstova, Gospođo Sandra Marelja Muić i sam se pitam često puta možda i netko drugi. ČEMU HRVATSKA DIJASPORA IDE UOPĆE NA IZBORE Ako se za hrvatsku dijasporu samo piše u povjesti,a za njihovo budućnost i o povratku njihove, djece nitko od vodećih dosada ne mari. Oporezivanje iseljeničkih mirovina,samo je jedna, od dodatnih kočnica, povratka iseljenika u rodno im domovinu.Druga kočnica je ne omogučavanje izbora preko interneta.Treća kočnica,hrvatsku dijasporu se poziva na gospodarska i društvena ulaganja.A na drugu stranu im se koči pogodnosti za isto.Četvrta kočnica je šuma papirologije o dobivanju hrvatskog državljanstva.Dokle i njemačkoj to… Read more »