DOLJE TVORNIČKI DIMOVI …GLASUJMO ZA KIŠU

REPORTAŽA S PRIREDBE HRVATSKE ŠKOLE U VELEPOSLANSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
tekst i foto …foto album u dnu teksta: Sonja Breljak
Berlin/
Žamor, smijeh i dječje dozivanje, ispunili su Veleposlanstvo RH u Berlinu. Sve je puno i prepuno kao rijetko kad do sada. Ko je uhvatio mjesto -uhvatio.  Ostali …odrasli stoje a djeca sjede na podu. Pssst, pssst …počinje! Najprije je kako je i red, par riječi rekla koordinatorica Vlasta Morović. Jer, radi se o okupljanju u organizaciji Hrvatske dopunske nastave. Pa još par pozdravnih rečenica veleposlanik dr.  Miro Kovač kao svojevrstan domaćin priredbe. Zahvaljuju učenicima i roditeljima koji brinu da njihova djeca polaze Školu i uče hrvatski jezik.
A onda …srećom nije bilo previše  i predugih govora …pred mikrofone stižu i maleni. Priredba nosi naziv “Igrica, igra, igrokaz”. Izvedeno je deset igrokaza. Smjenjivali su se dječji likovi …Lara, Jelena, Laura, Marko,  Lea, Kornelia, Nina, Mila, Stella, Niko, Gabriel, Antonella, Josip, Ivica, Luka, Ante …i brojna druga imena  koja dadoše  doprinos u izvedbi kratkih i duhovitih igrokaza pod naslovom, Slon i bubamara, Svađa boja, Zrno pšenice, U Zagrebu je kućica, Dva leptirića, Durica, Proljetno buđenje, Bura u vrtu, Morski sudar, Koza k´o koza i na kraju i igr0kaz duga naslova i aktualnih  poruka – Na političkom skupu zelene djece, zelenih roditelja i njihovih zelenih istomišljenika. Istaknuli su prosvjedne slogane …Dolje tvornički dimovi …Podržimo vjesnike proljeća …Glasujmo za kišu …Živjele kruške, jabuke  i šljive ...baš je bilo i pljeska i smijeha. Učiteljice, Suzana Mihaljević, Karolina Penić i koordinatorica Vlasta Morović bile su potpuno zadovoljne priredbom. Bilo je “kratko i slatko”. A iza ovih naših simpatičnih pridjeva …”kratko i slatko” …krije se sasvim sigurno dosta rada s djecom na pripremi igrokaza. Govorilo se hrvatski … družilo. Lijepa školska priredba …rekla su djeca, roditelji i gosti. Tvrdimo to i mi. Ponovilo se!
jesn

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Da slažem se glasajmo za kišu

kao i ujedno za sve druge vremenske nepogode, nepriike ali i naprave, koje nam otežavaju disanje i daljni život čovjeka.

josiane
josiane
12 years ago

Magnifique!
odlicno!

Vlasta Morović, učiteljica
Vlasta Morović, učiteljica
12 years ago

Nadam se da berlinski Hrvati čitaju ove stranice i da će ih članak podsjetiti da treba uskoro upisati djecu u Hrvatsku školu.