GLAS IZ BREGANE

Naš novi suradnik u rubrici “Ogledalo budućnosti” je Igor Matijašić, profesor

tekst: Sonja Breljak
-Dobar glas se daleko čuje, kaže narodna mudrost. A, narod zna kako to ide, ta kako ne bi, dugo je stoljeća skupljao iskustva i utkao ih u mudrosti koje i nama koriste.

Pritom, kod onog  “glas” mi mislimo na glas i glasove naših suradnika na našem Glasu. Jer, što imamo vrjednije od toga. Oni, ti dobri glasovi našeg Glasa, daleko se čuju. I ne samo čuju već i zvone, odzvanjaju, odjekuju. A ta jeka je onda i putokaz drugima do nas.

Treba li reći, kako smo preko Ankice i Ante upoznali Marijana, preko Martine Mariju, preko Emila Željka, Hrvoja, Slavicu …kako smo preko Roka stigli do Svena, pa do Ivana, Lade…

Pa evo slična slučaja i u ovoj najnovijoj, tek jedan dan, dugoj suradnji. Preko naše suradnje s Ladom Franić Glamuzina, profesoricom hrvatskog jezika i književnosti iz Zagreba, javio nam se i njen kolega, Igor Matijašić.

I ne samo javio. Naime, Igor je vrlo zainteresiran i angažiran i već ima i prvi tekst za nas, pa i naslov svoje rubrike –Ogledalo budućnosti, koja će ubuduće ići četvrtkom.

Ukratko, Igor je rođen u Zagrebu, odrastao u Bregani gdje i danas živi. Završio je matematičku gimnaziju, studirao književnost te postao profesor hrvatskog jezika.

Dugo sam putovao kao učitelj u prekrasnu školu u Ivanić Gradu, a zatim sam predavao i u Samoboru. Danas sam ravnatelj škole u Bregani koju sam pohađao kao dijete, suprug Ani, otac Miji i Marku. Obožavam medije i društvene mreže, a podjednako volim i nogomet, knjige te piće s prijateljima.

Toliko nam je eto, ukratko, Igor ispripovijedao o sebi. Sve ostalo, svjetonazore, razmišljanja, ciljeve, osobnosti i poglede na društvo, otkrit ćete u njegovim kolumnama u rubrici Ogledalo budućnosti. Prvu kolumnu smo već dočekali.

Dobro došao Igore,  na stranice Hrvatskog glasa Berlin!

Tako lijepo, preko prijatelja, posijano sjeme prijateljstva, dugo nam trajalo i izdancima i plodovima rađalo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments