PREDOIZBORNA KAMPANJA SE ZAOŠTRAVA

Stranka istraživača kanti za smeće SIKS

tekst: Ivica Smolec

smeceIako je Stranka istraživača kanti za smeće brojem članova zadnjih godina najjača stranka u našoj domovini, nije službeno registrirana pa nema ni jednog predstavnika u tijelima vlasti.

SIKS je specifična i po drugim stvarima. Ne naplaćuje upisninu ni članarinu, a ipak je rijetkost da netko u nju uđe svojom voljom. Članovi su građani svih vjera i nacionalnosti, svih dobi, od onih koji su tek prohodali do onih koji se već jedva vuku od kante do kante. Po imenu stranke mogao bi se steći pogrešan zaključak da je to stranka samo akademski obrazovanih građana.

Zapravo su u njoj zastupljeni građani svih nivoa naobrazbe, čak i oni koji još nisu krenuli (ili nikad nisu ni neće) u školu. Nema predsjednika niti odbora, nema službenih sastanaka. Statut je usmen i ima samo jednu točku koja se različito izražava (dozvoljeno je koristiti vlastiti vokabular) ali smisao se ne mijenja: želja za preživljavanjem. Statut, naravno, usmjerava, on je zvijezda vodilja članova koji često žele skrenuti s tog puta jer je vrlo trnovit.

Važno je naglasiti i objasniti tu jedinu točku Statuta Stranke jer zbunjuje članove i simpatizere svih drugih stranaka a i većinu ostalih građana: članovi SIKS-a ne pretendiraju na vlast, moć, stjecanje i gomilanje bogatstva obitelji, dalje rodbine, prijatelja, poznanika, mještana rodnog sela i njihovih budućih naraštaja. Članovi SIKS-a samo žele preživjeti.

Ovdje možete pročitati i prijedlog himne Stranke istraživača kanti za smeće SIKS za sada još neprihvaćene i neuglazbljene (jer ima mišljenja da se kosi sa Statutom).

 Olakšavajuća okolnost

Crni oblak svjetlo srebra skriva
i tjera me lutati po mraku.
Crni oblak, zlobna neman živa,
zbunit će me, upast ću u raku.

Crni oblak lebdi iznad mene,
i likuje, podmuklo se ceri.
Crni oblak skriva me u sjene,
i za lijes moj dužinu mi mjeri.

Crni oblak zvijezdi ne da sjati,
u tom mraku lakše će me slomit’.
Crni oblak posvuda me prati,
spržit će me, munjom će me zgromit’.

Crni oblak što vreba nada mnom
demone će moje ubit’ sa mnom.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments