POTPORA I HRVATSKOJ ZAJEDNICI BERLIN

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske će, između ostalih, u 2016. godini s 25 tisuća kuna pomoći i rad Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin

dddddZagreb/ Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2016., donio  Odluka o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Javni poziv je proveden s ciljem promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanje hrvatskog identiteta, odnosno promicanje hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanje položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Zadani ciljevi i načini njihovog ostvarenja predstavljaju temelj za dodjelu bespovratnih sredstava iz državnog proračuna Republike Hrvatske, namijenjenih potpori posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prema donesenoj Odluci, Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske će u 2016.godini izdvojiti 1.186 000,00 kuna  kao potporu projektima od važnosti za očuvanje hrvatskog identiteta te potporu ugroženim pojedincima.

Među 60 projekata udruženja i pojedinaca koji će dobiti potporu Ureda za ovu godinu, nalazi se i Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin. Ovom hrvatskom društvu u Berlinu odobreno je 25 tisuća kuna za… kako stoji u Odluci Ureda… “očuvanje rada i prostorija Hrvatske zajednice Berlin i njenog folklora”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments