NAŠA SURADNICA IZ VELIKE GORICE

MOJE IME JE SONJA SMOLEC
Čast i zadovoljstvo na našoj je strani! Nova suradnica Hrvatskog Glasa Berlin … ne nosi ime Marta iako tako govori naslov njene prve kod nas objavljene priče …je Sonja Smolec iz Velike Gorice.
Rođena sam 1953. godine u Puli. Od 1956. do 1985. živim u Zagrebu gdje sam se i školovala. Danas živim u Velikoj Gorici.
Od najranijeg djetinjstva bavim se pisanjem pjesama i ostalih literarnih radova, te slikarstvom … kaže Sonja. A tom uvodu njena predstavljanja  imalo bi se dodati još puno toga …
Kako je počela? -Kao mlada majka, svojemu sam sinu pričala priče koje sam izmišljala kao “iz rukava”, ne zato što druge priče nusi bile dobre, već zbog radoznalosti sina koji je stalno tražio nešto novo i drukčije. Od njega sam i dobila poticaj da napišem svoju prvu knjigu…
Knjigu? E da! Sonja Smolec je vrlo životna i živa autorica. Piše na hrvatskom i engleskom jeziku.
Pišem knjige i priče za djecu i mlade. Moje objavljene knjige za djecu i mlade su Tajna ima krila,e-book Kamen Tvrtko, Kamen Tvrtko (tiskana verzija), Kineski zvončići, The Girl With Pink Glasses i Halo, Zemlja zove Snježanu!.
Do sada sam objavila nekoliko knjiga poezije na engleskom jeziku, a uskoro se nadam objaviti i knjigu poezije na hrvatskom jeziku.
Poezija mi je objavljena u mnogim domaćim i međunarodnim tiskanim i online časopisima. Neke od njih su nominirane a neke osvojile i međunarodne nagrade …riječi su Sonje Smolec.
Dijelove njenog bogatog autorskog rada ubuduće ćemo zajedno moći čitati na stranama našeg Hrvatskog Glasa Berlin. Čast i zadovoljstvo nam je …rekosmo …da je Sonja Smolec s nama.
Više o autorici, njenim pričama, pjesmama i djelima, putem linka gdje nam Sonja Smolec na naslovnici poručuje:
-Dobrodošli u moj svijet!  http://www.sonjasmolec.info/index.html
Dobrodošla, Sonja, u naš svijet!
Sonjine priče možete naći u rubrici MOJE IME JE MARTA.  Uživajte u njima, zajedno s nama!



0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Lijep pozdrav gospođi Sonji Smolec dobro nam došli. Vidio sam vašu gore navedenu stranicu vrlo lijepo i kulturno je napisano,i sigurno da će obogatiti i našu portalnu stranicu Hrvatski Glas Berlin. Inače mi je velika Gorica vrlo poznata tu prolazim često kod rodbine i prijatelja za Sisak ostala su mi i u sjećanju i ona baš ne rada sjećanja za Božić 1991 ona ratna zamračenja, ulica kada smo prolazili tuda konvojem Crvenim križom ,humanitarne pomoći u noći bez auto leflektora a ono po svuda postavljene betonske piramide prepreke JNA tenkovima. Sretni da je sve ono hvala Bogu najgorje prošlo danas… Read more »