SVI NAŠI MINISTRI

ANDREJ PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVE MINISTRE

Evo tko će sjediti u novoj Vladi Republike Hrvatske

vladaNina Obuljen KoržinekMinistarstvo kulture. Bivša pomoćnica ministra i državne tajnice u Ministarstvu kulture RH, za vrijeme HDZ-ove Vlade (2006. – 2011.), članica Upravnog odbora HAVC-a od 2015., koordinatorica za EU u Ministarstvu kulture RH te članica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Hrvatske EU.

Gari Cappelli – Ministarstvo turizma. Gradonačelnik Malog Lošinja od 2005. godine. Dugogodišnji turistički djelatnik i političar, konzul Republike Hrvatske u Trstu, saborski zastupnik od 2008. do 2011. godine.

Oleg Butković – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ministar prometa u vladi Tihomira Oreškovića, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog od 2005. do 2016. godine.

Nada Murganić – Ministarstvo za demografiju,  obitelj, mlade i socijalnu politiku. Saborska zastupnica od siječnja 2014. do prosinca 2015., kao zamjenica zastupnika Andreja Plenkovića. Predsjednica županijske organizacije Zajednice žena Katarina Zrinski i dugogodišnja ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sv. Antun.

Zdravko Marić – Ministarstvo financija. Ministar financija u vladi Tihomira Oreškovića, godinama je radio u ministarstvu financija, a u mandatu ministra Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika u ministarstvu financija.

Milan Kujundžić – Ministarstvo zdravstva. Specijalist interne medicine i subspecijalist gastroenterologije. Od 1996. pročelnik Zavoda za gastroenterologiju u KBC Dubrava gdje je od 2004. do 2012. godine obašao i dužnost ravnatelja. Do 2013. bio je član HDZ-a, a nakon izlaska iz te stranke osnovao je Hrvatsku zoru – stranku naroda. Predsjednički kandidat na izborima 2014. godine.

Davor Ivo Stier – Ministarstvo vanjskih poslova. Hrvatski je političar i diplomat, zastupnik u Europskom parlamentu. Stier je između 2011. i 2013. godine bio zastupnik u Hrvatskom Saboru gdje je istodobno vršio dužnost potpredsjednika Odbora za vanjsku politiku. Član je HDZ-a.

Damir Krstičević – Ministarstvo obrane. General-bojnik Hrvatske vojske, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Martina Dalić – Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta. Bivša ministrica financija u vladi HDZ-a od prosinca 2010. do prosinca 2011. Nakon napuštanja HDZ-a, 2014. nastavila s radom u Saboru kao nezavisna zastupnica, a 2015. karijeru nastavila u MMF-u.

Lovro Kuščević – Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ministar u vladi Tihomira Oreškovića, bivši načelnik općine Nerežišće. od 2012. do 2016. bio je predsjednik HDZ-ovog Nacionalnog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Pavo Barišić – Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Znanstveni savjetnik u Institutu za filozofiju u Zagrebu i redoviti profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, bivši pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa (2004. – 2006.).

Tomo Medved – Ministarstvo branitelja. Umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske, ministar branitelja u Vladi Tihomira Oreškovića.

Gabrijela Žalac – Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

Tomislav Tolušić – Ministarstvo poljoprivrede. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU u vladi Tihomira Oreškovića, potpredsjednik HDZ-a i bivši virovitičko-podravski župan.

Tomislav Ćorić – Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, član Odbora za financije HDZ-a.

Ivan Kovačić – Ministarstvo uprave. Saborski zastupnik Mosta, bivši gradonačelnik Grada Omiša, potpredsjednik Odbora za turizam i član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu za vrijeme vlade Tihomira Oreškovića.

Slaven Dobrović – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, ministar zaštite okoliša u vladi Tihomira Oreškovića.

Ante Šprlje – Ministarstvo pravosuđa. Član Mosta nezavisnih lista, ministar pravosuđa Republike Hrvatske u vladi Tihomira Oreškovića. Od 2012. obnašao je dužnost suca Općinskog suda u Metkoviću i Općinskog suda u Dubrovniku.

Vlaho Orepić – Ministarstvo unutarnjih poslova. Diplomirani inženjer pomorskog prometa s činom kapetana bojnog broda-pomorstva, ministar unutarnjih poslova u vladi Tihomira Oreškovića.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

Pozdravljam Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Kako vidim izostalo je i ovaj puta.Ministarstvo,iseljenika,povratnika i useljenika..
A ta dva ministarstva su si vrlo bliska.