NIKOLINJE U STUTTGARTSKOM „VELEBITU“

tekst i foto: Josip Mayer
84Stuttgart/ Hrvatska kulturno-sportska udruga ( HKSU)  „Velebit“ iz  Stuttgarta  upriličila je u subotu 10. prosinca  2016. zabavnu večer povodom blagdana Svetog Nikole s početkom u 18:30.

Klupske prostorije bile su popunjene do posljednjeg mjesta tako da se tražila  i stolica više.

U Stuttgartu i okolici pljuštale su pohvale poput ovih:
„Sinoć nam je u „Velebitu“ bilo odlično ! Nikad punije i nikad veselije! Bilo nas je više od dvjesto. Noć za pamćenje!“
 
Članovi udruge, gosti i simpatizeri pisali su odmah drugi dan  o tom događaju na privatnim i društvenim fejs zidovima. Snimljene su se mnoge fotke koje govore i više od teksta.

Sve to se, naravno, moglo upriličiti uz dobrovoljan i vrijedan rad uprave HKSU „Velebit“ i neumorno sudjelovanje njihove grupe, što se odlično vidi na mnoštvu fotografija uz svetog Nikolu  sa crvenobijelim kapicama na glavama.
 
85 (1)HKS  „Velebit“ dosad je uvijek slavio Svetog Nikolu po hrvatskim tradicionalnim običajima. To se ni ovoga puta nije zaboravilo, ali se mislilo malo i  na promjenu. Djeca su  se veselila svetom Nikoli koji je ovaj puta stigao s kolicima punih darova. Bio je obučen na malo drugačiji, odnosno na tradicionalni njemački način. To je bilo nešto posebno za djecu i za odrasle.
 
Dok su se djeca zabavljala uz svetog Nikolu,  poznati trio „Diaspora Band Cro“ Pavo, Slavko i Alen narodnom su i zabavnom glazbom iz svih dijelova Lijepe Naše uveseljavali odrasle i mlade.
Ni  tombola nije izostala, kao ni dobro jelo, piće te ukusni kolači vrijednih ruku domaćica, članica udruge.
Zabava je potrajala do  kasno u noć.
 
Najavljuje se i doček Nove 2017. godine uz glazbeni nastup već spomenutog trija.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments