BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU

 

piše: Nikola Bašić
df6fd59c0bcd10d66b0e70f9c50921afVis/ Tri kralja s Istoka  jednom se dođoše pokloniti Isusu (Božiću) i pitahu kralja Heroda za mjesto gdje se imao roditi taj novi kralj. On im je odgovorio da je to Betlehem, ali ne zna precizno lokaciju Ako ga nađu, neka mu u povratku kažu pa će i on ići pokloniti se novom kralju. Poznato je da je Herod dao pobiti svu mušku djecu u dobi do dvije godine nadajući se da će  da će među njima biti i Isus.

Evo, ovako izgleda licemjerstvo Heroda, naspram licemjerstva našeg premijera Plenkovića:

Predsjednik Vlade  Andrej Plenković gostovao je 18. prosinca 2016. u emisiji Nedjeljom u dva, voditelja Aleksandra Stankovića.

Posljednje, ali ne i manje važno pitanje koje mu je postavljeno, bilo je o pravu na život još nerođene djece.

Evo transkripta tog dijela emisije:

Voditelj: „Posljednje pitanje tiče se aktivnosti pro-life udruga. Dakle, abortus. Sve je aktualnije pitanje da će abortus biti stavljen na dnevni red. Koje je Vaše stajalište? Po Vama, započinje li život začećem i kako ćete reagirati na te inicijative?“

Andrej Plenković: „I moj stav i stav HDZ-a je da život počinje začećem. Međutim, pozitivni zakonodavni okvir kakvog imamo danas je tu, i HDZ se zalaže za to da on ostaje. Želimo učiniti sve da je što manje pobačaja, da se onima koji o tom razmišljanju daje maksimalna pomoć, da ih se odgovori, da to bude jedan fenomen koji će imati što manje efekta.“

Voditelj: „Je li rješenje zabrana pobačaja?“

Andrej Plenković: „Rekao sam koji je stav HDZ-a. Mi smo protiv zabrane.(prolife.hr)

Pozitivni zakonodavni okvir kakvog imamo danas je tu, a to je onaj jugoslavenski zakonski okvir iz 1978. po kome se, glede pravde i legaliteta, može i dalje ubijati nerođene po Hrvatskoj.

„Da, da život počinje začećem!“ Da, da pisalo je za pismoznance da se ima roditi Isus u Betlehemu. Ali postoji i Herodov okvir po kome će poubijati mušku djecu da tako zaglavi i Isus.

„Mi smo protiv zabrane!“ Da, da ubijati se može legalno, ako se fenomenalnom edukacijom ne može odvratiti. Može li se kakvim zakonom zabraniti samoubojstvo (suicid), na primjer da se baci s desetog kata ili s mosta u hladnu rijeku, odnosno pod vlak? Kakve li đavolske poštapalice kad je riječ o zabrani abortusa! Može li se zakonom zabraniti prostitucija ili pljačka banke, bilo kakva vrsta razbojstva? Ne treba nam, a ni ne postoji zakon koji nam omogućava ili zabranjuje pravo na izbor dobra ili zla.

Ali, postoji Kazneni zakon koji definira što je kazneno djelo. Namjerno ubiti čovjeka kazneno je djelo. Zar nerođeno dijete nije čovjek? Naučimo se jednom izgovarati, odnosno ispravno definirati neke pojmove, fenomene, pojave, zakone, prava i što sve ne, a pogotovo ono što je na vrhu tablice životnih vrijednosti. Tako, dakle, glede zabrane abortusa, isprazno, nevrijedno, krivo je izreći ili tražiti konsensus da li abortus zabraniti ili ne?

Ispravno se pitati: „ Jesmo li za legalizaciju abortusa ili ne? Jesmo li za legalizaciju prostitucije, lezbijstva, pedofilije, bigamije, kleptomanije… i čega sve  ne? Zakonskom procedurom može  se istražiti, utvrditi identitet osobe koja je počinila zločin ili krimen te odrediti kazna. A kad je riječ o fenomenu života, tj. njegovu nastajanju, rađanju, ubijanju, onda se ova civilizacija „uzdigla“ iznad svih civilizacija. Kad je taj fenomen nastao, tj. kad je utvrđen prvi abortus i kako je obavljen, odnosno u kojoj civilizaciji, manje je važno od ovoga što naša civilizacija čini: uvodi zakon, odnosno legalizira abortus na način da obvezuje treću osobu, ginekologa i asistenta, medicinsku sestru kao stručnog ubojicu da to izvrši jer na to ima pravo trudnica na temelju prava na izbor.

E, sad zamislimo i ovu situaciju da netko odluči načiniti suicid, ali nema hrabrosti.

Onda ode u prvu postaju policije i kaže: „Ja imam pravo na samoubojstvo, ali ne znam kako to izvesti, pa molim da netko od vaših policajaca to učini!“ Zar nismo tu već  negdje i  s eutanazijom? A tek ovaj zaluđeni apsurd!

Oni koji su protiv legalizacije abortusa plaćaju ubojice nerođene djece porezom u državni proračun, školovanje liječnika, a poslije i plaće liječnika ginekologa koji vrše abortuse.

Ovo je doista trijumf Lucifera i njegovih kadeta na zemlji. Najveći krimen pod suncem – abortus je u 95% država legaliziran.

Danas  je u Hrvatskoj poubijano više nerođene djece nego  što je bilo rođenih u svim totalitarizmima i agresijama od dolaska Hrvata na ove prostore. Svakako, za utjehu, manje  ipak nego djece u Betlehemu i okolici za Herodova zakonskog kraljevskog okvira.

Nema nam druge nego slijediti inicijative katoličkih moliteljskih zajednica i moliti pod motom:

„ Bože, čuvaj Hrvatsku!“

I neka nam je sretan i blagoslovljen BOŽIĆ!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments