12. IZLOŽBA NOVINSKE FOTOGRAFIJE

unnamed (1)SLAVONSKI BROD – U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, ogranka Brodsko posavske županije i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, u petak, 30. prosinca otvorena je 12. tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije. U Likovnom salonu Vladimir Becić na glavnom gradskom trgu u Slavonskom Brodu izložene su 72 fotografije 11 autora, – ponajbolja djela brodskih fotoreportera i novinara koje svjedoče o najvažnijim događanjima u protekloj 2016. godini, među njima i našeg kolege dopisnika HGB-a Ivice Vlašića.

unnamed (3)Na otvorenju su se okupili brojni novinari, fotoreporteri, fotografi i građani Slavonskog Broda, a izložbu su uz prigodne riječi svečano otvorili predsjednik HND-a ogranka Brodsko posavske županije i fotoreporter Večernjeg lista Ivica Galović, zamjenica gradonačenika Slavonskog Broda Tea Tomas i župan Danijel Marušić.
U svom je govoru  predsjednik HND-a Brodsko-posavske županije Ivica Galović prokomentirao i stanje u hrvatskom novinarstvu koje se preslikava i na lokalne razine, a dokaz tome su činjenice da mnogi novinari i dalje ostaju bez posla, gase se dopisništva i u Slavonskom Brodu nemamo više ni jednog dopisništva nacionalnih medija, poput javne televizije, dnevnih novina Večernjeg i Jutarnjeg lista, Glasa Slavonije.

unnamed (4)Župan Marušić istaknuo je kako je u svom poslu svjedok koliko novinari u Hrvatskoj danas teško žive i koliko se razne medijske kuće zatvaraju, a plaće su iznimno niske. “U nadi  da će se to promijeniti nabolje, jer bez medija se danas ne može, želim svim novinarima da stanje  u hrvatskom novinarstvu ponovno bude onako kako to i dolikuje”, poručio je župan.

Brodska dogradonačelnica Tea Tomas čestitala je svim autorima izložbe, kazavši kako je ono što novinari i fotoreporteri rade zaista nešto posebno. “Odajem vam priznanje za taj vaš rad i zahvaljujem na korektnoj suradnji svim medijima s Gradskom upravom” rekla je Tea Tomas.

unnamed (2)Izložba će u salonu Becić ostati postavljena i za razgled građanima dostupna sve do 15. siječnja 2017. godine.

Nakon svečanog otvorenja izložbe, druženje novinara i njihovih gostiju nastavljeno je na tradicionalnom novogodišnjem domjenku u restoranu Antik čuvene brodske ‘Kuće piva’.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments