SPORTSKI KLUBOVI TRAŽE POMOĆ

tekst: Sonja Breljak
83d38e687c7d7b43a1d9f9435c057b04Ilok-Iserlohn
/ Naši prijatelji, umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić, boravili su u rodnom Iloku te nam ovako pisali: – Mi smo ovdje tri tjedna, sretni, na punjenju baterija za nove projekte ali i tužni jer je Ilok poluprazan. Prije rata je bilo 3200 zaposlenih a sada ima tek 2500 stanovnika… a potom u jednom od narednih pisama i referirali o osiromašenom životu i potrebi pomoći sportskim udruženjima Iloka.

Nekada sam s ovim momcima osvajao sve najvažnije malonogometne  turnire u bivšoj državi. Šid, Bačka Palanka …čak smo igrali i u finalu Kutije šibica u Zagrebu. Danas se oni bore da prežive. Sportska društva koja još postoje u Iloku, gotovo su bez ikakvih sredstava, piše nam Ante Karačić i proslijeđuje pismo kojim sportska udruženja iz Iloka traže pomoć pri kupnji rabljenog kombija koji bi ima pomogao pri radu.

-U gradu Iloku djeluje više sportskih klubova koji svoj rad financiraju iz gradskog proračuna grada Iloka koji je vrlo skroman.  Dobivenim sredstvima pokrivaju se osnovni troškovi kao što su sudačke naknade, troškovi goriva te manjim dijelom za navavu neophodne opreme. 

Natjecanja se održavaju na području Slavonije pri čemu naše igrače prevozimo vlastitim osobnim automobilima što uvelike predstavlja problem za funkcioniranje  rada naših klubova. 

Slijedom navedenog molimo Vas za pomoć u vidu nabavke rabljenog kombija sa cca 20 sjedećih mjesta što bi bilo optimalno, ali i kombi s manjim kapacitetom sjedećih mjesta mogao bi pomoći u rješavanju ovih problema s kojima smo suočeni. 

Uz Rukometni klub Ilok, donacijom vozila pomogli bi rad Ženskog rukometnog kluba,  Košarkaškog kluba, te Školu nogometa “Tomislav Bošnjak” koji okupljaju velik broj dječaka i djevojčica ustrojenih po dobnim skupinama u više kategorija, stoji, uz zahvalu i pozdrave,  u pismu iz Iloka.

U potpisu pisma su predsjednici svih navednih klubova a kontakt osoba, onima koji mogu i žele pomoći je:  Dubravka Tomšik. Telefon: 00385 996 744 984. Email: dtk@mgi.hr

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments