POSJET BOSNI I HERCEGOVINI

Državni tajnici Milas i Mažar u posjetu Bugojnu i Gornjem Vakufu- Uskoplju

Iz priopćenja Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

1-milasU utorak 31.siječnja 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti općine Bugojno i Gornji Vakuf- Uskoplje.

Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

U Bugojnu će se sastati s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda (12.40 sati, zgrada općine Bugojno, 307.Motorizovane brigade 92)

Tijekom posjeta općini Gornji Vakuf – Vakuf sastat će se s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda (13.45 sati, zgrada općine Gornji Vakuf- Uskoplje, Ul. Vrbaska bb) te će posjetiti OŠ Uskoplje, čiji rad i obnovu pomaže Vlada Republike Hrvatske (15.30 sati, Ulica kralja Tomislava bb).

Nakon toga će posjetiti selo Bistrica, u općini Gornji Vakuf-Uskoplje – jedno od većih povratničkih mjesta u ovom dijelu Bosne i Hercegovini čiju  je obnovu i revitalizaciju također pomagala Vlada Republike Hrvatske.

Državni tajnici Milas i Mažar posjetit će i Skopaljsku Gračanicu gdje će, između ostalog nazočiti misnom slavlju (u 17 sati) kojeg će predvoditi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto povodom 106. obljetnice osnutka župe Srce Marijina u Skopaljskoj Gračanici.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments