VAŠ GLAS ZA NAS

U natjecanju za Večenjakovu domovnicu, između ostalih, su i Ženski vokalni sastav DueDeni iz Berlina u kategoriji Najpopularniji glazbenik i Martinjska zabava Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin u kategoriji Najpopularniji događaj godine.

tekst i foto: Sonja Breljak
146Berlin/ Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin nominirana je za Vačernjakovu domovnicu. Točnije, u kategoriji Najpopularniji događaj godine, nominirana je Martinjska zabava koju organizira Hrvatska zajednica.

Ukratko, Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin e.V.  osnovana je 01.05.1984. i jedna je od najvećih i najstarijih Hrvatskih zajednica u Europi.  Tijekom godine organizira brojne manifestacije, obilježavanja, večeri, zabave, okupljanja.

068No, od svih zabava, najposjećenije i najveselije je  Martinje, zabava na kojoj se uz tradicionale, šaljive prikaze “biskupa” Martina, obilježava pretvaranje mošta u vino.

U ovoj proslavi sudjeluju i folkloraši Hrvatske zajednice a njima se uistinu ovdje  mogu pohvaliti -uz folklor odraslih kojji je prije koju godinu sudjelovao i na Đakovačkim vezovima, u Hrvatskoj zajednici djeluje i dječji-mali i srednji folklor.
037Predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Mira Kiš prije svake zabave okupi upravni odbor Hrvatske zajednice, podijele se zaduženja, jer treba ugostiti i zabaviti brojne goste među kojima su redovito i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, Ranko Vilović, predstavnici ambasade Bosne i Hercegovine, zaatupnik u Bundestagu, Josip Juratović, hrvatski svećenici, predstavnici društava, odrasli i djeca, Hrvati i Nijemci.
No, gdje se ruke slože – sve (ili, barem, puno toga) se može!
 ….
Dakle, što Vama koji čitate Večernji list i u prilici ste ispuniti i poslati kupon za izbor najpopularnijih i dodjelu Večernjakove domovnice, mogu poručiti članovi Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice Berlin, nego: –Dajte vaš glas za nas!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments