PUTEM VJERE

piše: Slavica Jurčić
Brodski Stupnik/ Svaki odlazak svećenika iz moje župe za mene je tužan.

Naime,  i ove godine nas napušta svećenik Anto Ivić koji je u našoj Župi  Svetoga Ilije Proroka tek dvije godine.

Moram priznati da ovaj svećenik ima lijepe govorničke vještine. Svaka propovijed me dotakne i sa svete mise se vraćam bogatija duhom.

Lanjske je godine moj  sin Domagoj imao svetu krizmu. Tijekom priprema velečasni Anto je našu djecu poučavao i osjetilo se posebno raspoloženje kod ovih mladih ljudi.

Moj Domagoj je nekoliko dana nakon krizme zaključio:  „Falit će mi dijalog s našim župnikom.”

Ipak smatram da ovakav svećenik treba ići dalje, u veće župe jer tamo ga čekaju mladi ljudi i djeca koja trebaju savjet i razumijevanje koje ovaj mladi župnik ima na pretek.

Potaknuta njegovom podrškom i zahvalna što vlč. Anto redovito čita Hrvatski glas Berlin, zamolila sam ga da napiše kratak životopis.

Zahvaljujem mu u ime svih vjernika Brodskog Stupnika!  Zadnju misu naš župnik na odlasku održat će kod kapele Svete Klare u Stupničkom Brdu, 11. 8. 2017. u 11 sati.

Radosni smo što ćemo ga ispratiti uz zvonjavu novoga zvonika kod kapele, a s istom voljom ćemo dočekati našega novoga svećenika mons. Antuna Prpića.

 

CURRICULUM VITAE

Anto Ivić: “Rodio sam se 15. rujna 1983. godine u Kotor Varošu (BiH). Drugo sam po redu od sedmero djece (4 brata i 3 sestre). Roditelji, braća i sestre žive u Požegi od 1992. kada smo svi zajedno zbog rata u Bosni i etničkog čišćenja preselili u Hrvatsku. Nakon završene osnove škole u Požegi upisao klasičnu gimnaziju u Zagrebu, boraveći u Nadbiskupskom dječačkom sjemeništu kao aspirant za svećeništvo. Maturirao 2002. godine, nakon čega upisujem Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu nastavljajući hod prema svećeništvu i živeći u bogosloviji u Zagrebu. 2004. godine, započeti teološki studij u Zagrebu, nastavljam u Rimu na Papinskom sveučilištu Sveti Ivan Lateranski.

Diplomirao 2007. godine. U prosincu iste godine zaređen za đakona. Đakonski praktikum vršio u župi bl. A. Stepinca u Virovitici. Za svećenika zaređen u lipnju 2008. godine u Požeškoj katedrali. Prvu godinu svećeništva bio kapelan u Novoj Gradiški – BZ BDM; drugu godinu svećeništva bio kapelan u Požegi u župi sv. Terezije Avilske. 2010.godine u srpnju imenovan upraviteljem župe sv. Marije Magdalene u Sopju. 2013. godine imenovan Predstojnikom Katehetskoga ureda Požeške biskupije te prefektom u Đačkom kolegiju Požeške biskupije. 2015. godine imenovan upraviteljem Župe Sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku, a 2017. godine imenovan upraviteljem Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru.

Svećenik sam 9 godina. 7 godina već radim u školi. Rad s djecom me veseli. U radu s djecom nastojim na slikovit način, uz mnogo primjera iz života, djeci približiti Boga i vjerske istine. Sviram gitaru. Uz taj instrument još sam se više približio djeci i mladima, ali i odraslima.

Hobiji su mi plivanje, nogomet, biciklizam i planinarenje. Dolazim iz praktične vjerničke obitelji u kojoj se svaki dan zajednički moli, posebno krunica. Od roditelja te djedova i baka sam naučio ljubiti Boga i ljude. Zahvaljujući životu po vjeri i zapovijedima mojih roditelja, odlučio sam produbiti svoj odnos s Bogom kroz svećeništvo.

Smatram da je svećeništvo poseban i veličanstven životni put i poziv kojim čovjek može spasiti mnoge duše, na mnoga uplakana lica vratiti osmijeh, mnoge zalutale vratiti na pravi put. Istinska je radost živjeti za druge i tu radost istinski osjećam u svome svećeništvu.

Budući je moja obitelj radnička, oduvijek se u njoj fizički radilo, te smo morali od nule sve sagraditi kada smo u ratu došli u Hrvatsku, ni meni fizički rad nije mrzak ili stran. Tako sam uvijek nastojao, kada sam došao na službu u neku župu, uz duhovne sadržaje raditi i fizički oko održavanja župnih prostora te obnoviti one objekte koji su bili za obnovu.

Ponosan sam što sam u trenutnoj župi u Brodskom Stupniku u kratkom vremenu uz svesrdnu pomoć i donacije župljana uspio obnoviti zvonik župne crkve te nabaviti i staviti u funkciju prava zvona. Najveći i jedini životni plan mi je ostati Božji, izvršiti čestito i vjerno do groba svoje svećeničko poslanje koje sam prihvatio i primio na ređenju te dati dobro svjedočanstvo ljudskosti i svećeničke svetosti.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments