ZLATNIM NITIMA TKANO

Kolega i prijatelj, Jakov Vranković, nekadašnji dopisnik Slobodne Dalmacije iz Koblenza, obilježio je sa suprugom Stanislavom, zlatni, 50-godišnji bračni jubilej. Čestitke!

tekst i foto: Jakov Vanković
IMG-20170806-WA0004Krajem davne 1964. godine, napustio sam svoje rodno mjesto, Svirče na Hvaru, dragu obitelj i svoje prijatelje i krenuo put Zagreba.

Radio sam na Radio -televiziji Zagreb. Moram istaknuti,  bilo je to pet nezaboravnih godina. Odmah sam našao prijatelje, većinom moje Dalmatince.

U to vrijeme su u Zagrebu bili popularni plesnjaci i na jednom od njih sam upoznao nju, moju ljubav. Zvali su je Vesna.

Ljubav je bila obostrana i 5.8.1967 u mojim rodnim Svirčima rekli smo sudbonosno “JA”, pred velečasnim blagopokojnim dom Božom.

Život u Zagrebu bio je prekrasan. 1969. godine na svijet je došla naša kći Gordana. Bili smo sretni ali pojavili su se i prvi zdravstveni problemi.

20170806_120249Vesnin otac bio je u Njemačkoj i rekao je da dođemo tamo. Došli smo radi dvije teške operacije ali i danas smo skupa. Rodila nam se i druga kći, Anamarija. Danas imamo sedam unuka i jednu princezu Fridu.

Na nedjeljnoj misu u crkvi Sant Franciskus Koblenz-Goldgruge obnovili smo bračni savez i potvrdili jedan drugome 50 godina vjernosti.

Sv. misu predvodio je velečasni Tadija uz asistenciju vlč Karla.

Misijski tamburaši su svirkom i pjevanjem uveličali naše slavlje.

Na koncu mise u dvorištu, uz prigodnu čašicu, primali smo čestitke od brojnih Hrvata koji kao i mi, puno godina žive u ovom gradu a misija im je, kako svi kažu, “drugi dom”.

20170806_155559Naši tamburaši Nikola, Mario i Bože lijepim pjesmama vratili su nas u naš zavičaj, Vesnu u Zagreb a mene u moju voljenu Dalmaciju na moj For.

Hvala svim čestitarina a posebno velečasnom Tadiji na prekrasnim riječima i posebno našim kćerima Gordani i Anamariji koje su to sve organizirale.

Slavlje je nastavljeno svečanim ručkom u poznatom testoranu Dubrovnik.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments