IZLOŽBA U KUMANOVU

‘MORE SVJETLOSTI’ – IZLOŽBA GRAFIKA VLAHE BRANĐOLICE

piše: Damir Ruff
Kumanovo/ U četvrtak 17. travnja u Domu kulture u Kumanovu otvorena je izložba grafika mr. Vlahe Branđolice. Ovo je druga njegova izložba u Kumanovu. Pozdrav svim posjetiteljima je uputila Snježana Trojačanec predsjednica ZHRM, a pokraj drugih gostiju na otvaranju, je prisustvovao opunomoćeni ministar i VD Veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, dr. sc. Stjepan Glas.
Posjetiteljii su imali priliku uživati u prekrasnim kompozicijama Ljubomira Branđolice i nadahnutom izlaganju mr. Violete Krstić, dipl. povjesničarke umjetnosti, koja je publiku upoznala sa Vlahom Branđolicom, autorom izloženih djela.
-Kao pasionirani zaljubljenik i vitez fotografije, mr. Brandjolica je i izvanredni poznavalac njene kronologije, a novoprimjenjene tehnike i metode u realizaciji primarne ideje su zapravo sublimat njegovih sistematskih, višegodišnjih istraživanja i neposrednih iskustava u sferi fotografije i grafike, proslijeđene brojnim, referentnim nagradama i priznanjima diljem svijeta, od Makedonije, Austrije, Švicarske do Japana …rekla je u svome izlaganju Violeta Krstić.
Vizualni efekt je upotpunjen i video varijantom izloženih djela, još jednim prelijepim doživljajem, pozdravljenim od svih gostiju.

Izložbu možete posjetiti do 01. ožujka 2011. godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments