LEKCIJA O LJUBAVI

tekst: Ela Tončić
foto: Slavica Kljajić, Danijel Zrno

IMG-20171211-WA0013Berlin/ U nedjelju, 10. prosinca 2017. u dvorani Hrvatske katoličke misije održano je tradicionalno božićno druženje učenika hrvatske nastave, njihovih roditelja i gostiju.

Ove godine, umjesto učenika, na pozornicu su stupili pravi profesionalni glumci, Ivo Perkušić i Ana Gruica, iz Gradskog kazališta mladih u Splitu.

Prije kazališne predstave učenicima i svim prisutnima obratila se koordinatorica Gordana Kešina, veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman koji je svim prisutnima zaželio sretan Božić te Snježana Lončar, članica Društva prijatelja škole.

IMG-20171211-WA0003Nakon pozdravnih govora uslijedila je kazališna predstava „Šapice“, topla božićna priča o prijateljstvu dva psa, Done i Mrša. Dona je prava dama među psima, navikla na ugodan život i topli dom koji je napustila jer se u njezinoj obitelji pojavilo dijete i odjednom ljubav njezinih vlasnika nije bila usmjerena samo prema njoj. Mješanac Mrš, koji živi na ulici, podučit će ju kako uživati u pasjem životu – kako lajati na mjesec, kako naći hranu, ali najvažnije čemu će ju podučiti je kako je ljubav jedina stvar koju kad dijeliš imaš još više.

Dona i Mrš završili su sretno u Doninom domu čekajući svoj prvi zajednički Božić, a Ana Gruica i Ivo Perkušić na kraju su nas predstave upozorili da na ulici ne prolazimo samo pored napuštenih pasa, nego brinući o nevažnim materijalnim stvarima, ne vidimo ljude koji imaju puno manje od nas i zaboravimo im pružiti ruku.

IMG-20171211-WA0018Učenici su već u prvim minutama predstave zavoljeli Donu i Mrša, razgovarali s njima i zajedno s njima lajali na Mjesec. Na kraju predstave glumci su pozvali učenike na pozornicu da zajedno otpjevaju pjesmu „Zvončići“. T

radicionalni božićni susret učenika hrvatske nastave završio je zborskom pjesmom Sretan Božić svakome, domjenkom koji su pripremili vrijedni roditelji i duboko urezanom porukom u srcima koju nam je nekoliko puta ponovio naš Mrš – ljubav je jedina stvar koju kad dijeliš, imaš još više.

IMG-20171211-WA0000

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments