MOJA IDA

piše: Marija Kukić
Oduvijek sam voljela bajke. Možda zato što u njima uglavnom pobjeđuju pravda, istina, dobrota, ljubav. I djevojčica  Ida lik je iz jedne priče H. Ch. Andersena. Ida i  njeno cvijeće! Volim i  cvijeće, a   Ida je ime koje mi  se urezalo u sjećanje  upravo čitajući  Andersena.

Nisam znala da će ime IDA biti i dio moje obitelji.

Ivan, Dominik i Ana…

Njihovim rođenjem  u moj život ušuljala se bajka. Mogla bih započeti ovako: Nekoć davno u nekom gradu rodili su se… Ali ja započinjem drugačije. Prije šest, devet i osam godina u rodilištu u  Požegi  rodili su se Ivan, Dominik i Ana, moje troje unučadi, golupčići lepršavih krila i razigranih srdaca. Svojim rođenjem u moj život unijeli su pregršt radosti, veselja, sreće, unijeli su puninu u moje srce. Uz njih se osjećam doista kao u svijetu bajki. Trče mi u zagrljaj,  vješaju o vrat, sjedaju u krilo, nježno mi ručicama miluju obraze… A  njihov smijeh, vrisak, galamu, njihovu radost, sreću, zadovoljstvo ne bih mijenjala ni za što na svijetu. Uvukli su se duboko u srce i nema toga ključa koji bi mogao otključati bravu moga srca i izbaciti ih iz njega.

Moja bajka postoji. U njoj  glavni likovi nisu izmišljena bića nego moja IDA – Ivan, Dominik  i Ana. Danas Ivan ide u šesti razred, Dominik je srednjoškolac, a Ana pohađa osmi razred.  Tri anđelčića čiji budući život prepuštam  u ruke Onoga koji je gospodar neba i zemlje, života i smrti.

No tebi se molim, Gospodine,
U vrijeme milosti, Bože;
Po velikoj dobroti svojoj ti me usliši
Po svojoj vjernoj pomoći!

(Ps. 69-14)

Prepuštam ih zagovoru i zaštiti i naše drage Gospe i živim  u nadi da će ova moja bajka, kao i većina bajki, imati sretan završetak. A sigurno i hoće jer oni, čiji su životi pod Njihovom zaštitom i zagovorom, ne mogu imati nesretan kraj.

-IDA, volim vas!

Baka

21.2.2012.

Dodano: 4. 12. 2017.

Urednica Sonja, Brođanka Elizabeta (Liza) ponosne su što su postale baka i prabaka. Moram se i ja pohvaliti: 4. 4. ove godine i ja sam dobila svoje četvrto unuče, malenog, dragog dječaka Domagoja. Upravo je napunio 8 mjeseci života. I ima najljepše okice na svijetu.

Zato sam svojoj bajci  promijenila naziv u MOJA IDDA. (Ivan, Dominik, Domagoj i Ana).

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments