BUDIMO JEDNI DRUGIMA MIR

tekst: Marija Iličić
Uz čašu sjete i vrč uspomena ukrašenih tmolim ružama žute boje, sabirem svoje misli na izmaku jednoga vremena i jednoga dana.

Ne znam zašto sam se se tako veselila mirovini, možda zbog težine i odgovornosti posla ili sam jednostavno baš trebala odmor i odmak.

Da, sad imam više vremena da idem na Sv. misu i tako krijepim svoju dušu. Molim jednako. I kao zaposlena sam mogla moliti hodeći do autobusne stanice i nazad. Ne razmišljam o bolesti, ona ide svojim putem ja svojim, još se ne dam, Bogu hvala.

Ali sad imam vremena razmišljati o ljudima koji me okužuju, prijateljima i znancima i to me rastužuje veoma, pa čak i oni koje ne poznajem dugo.

Tražim iskrenost, to je nevolja. A nema je ni pod mikroskopom. Postali smo maske namještenih osmijeha, grimase uljudnosti bez topline.  Pitam se: –Gdje je nestao čovjek, gdje se izgubio? 

Tu i tamo, dogodi se da bljesne neka divna osoba, netko velikodušan, beskrajno iskren i iznenadim se. Još se nađe topline. Osjeti se čak i na ovim virtualnim stranicama duša čovjeka, samo ju treba pratiti. I to je dobro.

To znači da nije baš sve izgubljeno. I u ovoj našoj trećoj dobi života, možemo jedni drugima biti osmijeh, molitva i utjeha.

Skinimo maske, dolazi vrijeme spoznaje samih sebe na putu ka vječnosti.  Pokušajmo biti iskreni u istini, praštanju i ljubavi, postimo od oholosti, laži, sebičnosti i sebeljublja. Napravimo prostora u svom životu za dolazak vječnosti, za svjetlo neugasivo, za uskrsno jutro.

Ne zaboravimo ljubiti bližnje kao same sebe.

Budimo jedni drugima mir.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marija Borčić
6 years ago

Jako lijep prikaz vremena kojeg živimo. Još ljepša je duhovna poruka. bravo i hvala!

Marry Ka
Marry Ka
6 years ago

Draga Marija, slažem se sa svakom napisanom riječju Prestanimo već jednom biti vukovi jedni drugima, postanimo iskreni u ljubavi, istini, iskrenosti, ljubimo jedni drugi, ne samo riječima i ulizivanjem nego onom pravom ISKRENOM i ISTINSKOM ljubavlju pa makar samo na trenutak.