PRIJATELJSTVO

Uvijek postoji netko tko želi upravo ono što ti želiš (Paul Coeh)

tekst: Ante Karačić
Moja prijateljica na fejs profilu je Patricija Avala Kuljis –koja živi u Boliviji

Dugo godina sam se „šlepao“ na fejs profilu kod supruge Ankice. Djeca su stalno govorila to nema smisla. Ali nitko nije ništa učinio da to promijeni.

Dok jednom unuki Emily nije pukao film i za pola sata sredi sve što treba tehnički da i deda ima svoj fejs profil.

Ubrzo se tu stvori preko stotinjak prijatelja. Preko polovina su Hrvati iz iseljeništva: Čile, Peru, Bolivija, Južna Afrika, Australija. Vjerojatno jer su već odavno čuli moje ime preko dječjeg natječaja u kojemu su sudjelovala djeca iz 20 zemalja. Sada se više ni ne sjećam tko je kome ponudio prijateljstvo. Isti je slučaj i za Patriciju Avala Kuljis.

Jedino što sam primjetio da sam svakodnevno počeo dobijati fantastične slike svjetski poznatih umjetnika pa sam one koji mi se sviđaju i preuzimao.

Jednom sam odlučio javiti se Patriciji. Mislio sam da se ona bavi slikanjem. Patricija mi je odgovorila da je ona arhitekt da ne zna hrvatski ali da je hrvatska državljanka.

I tako sam do danas svakodnevno u kontaktu s Patricijom. Ja sam odnedavno umirovljenik, navršio sam 65 godina a Patricija je Hrvatica koja živi u Boliviji i koja je generacijski između moje djece i unuka. Često razmisljam o tome kako je to moguće, ja mogu komunicirati na hrvatskom i njemačkom a Patricija na španjolskom i engleskom.

Sve mi je postalo jasno kada sam slučajno na fejsu pročitao izreku Paula Coeha: “Uvijek postoji netko tko želi upravo ono što ti želiš.”

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments