TKO ZNA, ZNA

piše: Marija Juračić
Danas smo se moj zet i ja opet u nečemu složili. Odali smo priznanje našoj vladi.

Kada netko zna što radi, onda su rješenja brza, jednostavna i hvalevrijedna. Slična su onima iz kuhinje. Kada voda u loncu prekipi, odlijemo je.

Imali smo velik problem nezaposlenosti. Vlada ga je riješila brzo i učinkovito. Trećina mlade i stručne populacije odlivena je iz lonca. Doduše, malo previše pa sad u loncu nedostaje sadržine.

Neki poslodavci vape za sezonskom radnom snagom, pa zaposleniku nude visoke plaće i kompletnu opskrbu i kukaju kako nitko ne želi raditi. Zaboravili su da su i prošlih godina nudili isto. Naglasak je na riječi nudili, a pitanje je jesu li obećano ispunili. Sada je voda ishlapila i lonac je zagorio.

Ima naša vlada još dobrih ideja. Smanjiti kriminalitet i sukobe interesa. Kako? Vrlo jednostavno. Zakonom. Iz zakona će jednostavno izbaciti niz pravila koja su do sada kriminalizirala naše poštene i požrtvovane dužnosnike i mnogi će preko noći od osumnjičenih i okrivljenih postati čisti i nevini. Kao kad opereš lonac. Nema propisa, nema krivice.

I mi penzioneri smo postali teret. Ne bih vladi htjela davati ideje, ali bojim se da se ona već sama domislila kako nas odliti iz penzionerskog lonca. Sumnjam da se već dogovorila s nekim vozačima, dala im poticaje, jer zašto bi inače toliki vozači, od prije poznati policiji, sumanuto jurili po našim cestama? Pikiraju penzionere.

I da ne biste rekli da moj zet i ja vladu samo hvalimo, moramo zbog objektivnosti reći i nešto loše.

Ali, teško je to.

Teško je savršenstvu naći mane.

Možda ih vi znate!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
boba grljušić
boba grljušić
5 years ago

Kao i uvijek oduševljavaš me ,
pozdrav tebi