I OVCE I NOVCE

piše: Marija Juračić
U jeku smo turističke sezone i godišnjih odmora. I Vlada je na odmoru.  Sada je taj Vladin odmor u meni izazvao dvojbu: Je li to dobro ili loše?

Ostat će na odmoru dva mjeseca i s te smo strane sigurni, jer dva mjeseca neće donijeti  ni jedan propis, ni jednu uredbu, ništa što će građaninu otežati život.

S druge strane, imat će dovoljno vremena  smisliti nove uredbe, nove propise, nešto što  građaninu neće olakšati život.

Čelnici većih oporbenih stranaka također su na odmoru. Ali oni i na odmoru rade. Jedan, koji je do jučer s Vladom u isti rog puhao, sada raširenim, naivnim okicama i tronutim glasom, nalik Kalimeru, govori da je sve nepravda i da moramo propasti, drugi se grčevito uhvatio za svoju fotelju kao da mu je ona djedovina i sveto pravo, lamata i rukama i nogama na svakog tko joj se približi, trećemu  je nos  tako narastao da sada ne vidi dalje od svoga nosa.

Turizam ipak cvate, bit će love pa ako se dobro uloži…

A što ako se Vlada bude ponašala kao pijani milijunaš, onako odmorna, razdragana… Sada sam u dvojbi, je li taj dugačak godišnji odmor Vlade, za građane dobar ili loš, pa svoju dilemu povjeravam zetu.

On odiže jednu obrvu, češka se iza uha što odaje da je i on u dilemi, pa na kraju promrmlja:

“Punice, vi ste zaista zadrti. Ljubomorni ste na njihov dugačak odmor, a s druge strane bojite se njihove aktivnosti. Ne mogu se imati i ovce i novci.“

Gledam mog naivca pa uzvraćam:

„Mogu, zete, mogu. Što je više ovaca, više je i novaca.“

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments