DIPLOMATSKE PROMJENE

tekst i foto: Sonja Breljak
005Berlin/ U diplomatskom predstavništvu Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, došlo je do redovitih, personalnih promjena.

Naime, s mjesta ambasadora/veleposlanika Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, otišao je Željko Janjetović a na njegovo mjesto došla je po prvi puta -jedna žena!

Riječ je o Ankici Gudeljević, profesorici njemačkog jezika i književnosti iz Brčkog koja je prije imenovanja na čelo diplomatskog predstavništva Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, bila na dužnosti savjetnika zamjenika ministra inozemnih poslova Bosne i Hercegovine.

I dok nova ambasadorica Bosne i Hercegovine za aktiviranje potpunog diplomatskog angažmana čeka termin za predaju diplomatske vjerodajnice njemačkom predsjedniku, za upoznavanje s Berlinom, kao i ljudima koji u njemu žive, Ankica Gudeljević je već imala i iskoristila priliku u netom prošlo nedjeljno popodne. Sreli smo ju ispred crkve svetog Bonifacija gdje je u društvu sa Slavicom Horvat, ministricom-savjetnicom u Ambasadi BiH, nazočila misnom slavlju na hrvatskom jeziku. Na kraju misnog slavlja je, župnik, fra Edi Sokol, između ostalog, najavio i skore izbore u Bosni i Hercegovini te pozvao sve koji imaju to pravo, izići na izbore i dati svoj glas.

 

004

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments