ODLAZAK, ŽAL I SJEĆANJE

001Berlin/ Na groblju Parkfriedhof u berlinskoj četvrti Lichterfelde je, u utorak, 11. studenog, ispraćen od obitelji i prijatelja, svoje posljednje počivalište našao Mate Šolinić, nakon teške bolesti preminuo 25.11.2018. u Berlinu.

Mate Šolinić je rođen 28.06.1944. godine. Bio je dugogodišnji stanovnik Berlina, umirovljenik, suprug i otac, član Crkvenog zbora HKM Berlin (čijom pjesmom je, a prema želji pokojnika, i ispraćen),  dugogodišnji član Hrvatske zajednice Berlin u čijim prostorima su se obitelj i prijatelji i sastali i nakon pokopa, u želji zajedno podijeliti bol i oživjeti i u mislima zadržati brojna ugodna sjećanja  na pokojnika.

Izdvajamo jedan od komentara na vijest o odlasku Mate Šolinića, komentar Zdenke Panovski Kukor, dugogodišnje članice i voditeljice Zbora Hrvatske zajednice Berlin, koji objedinjava zajedničku žal, poštovanje i spomen na pokojnika.

Uvijek ćemo se sjećati njegovih dosjetki i spremnosti za svaku šalu, njegove srdačne dobrote, njegove spremnosti na svaku zajedničku smiješnu točku, koju smo zajednički uvježbavali. Zbogom dragi prijatelju, odlepršao si pahuljice naša u Kraljevstvo nebesko. Neka ti je pokoj duši i vječna svjetlost svijetlila ti. Počivaj u miru.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments