POZIV BREZI IZ DALEKA SVIJETA

Nova knjiga Lade Franić-Glamuzina

Zagreb/ U izdanju V.B.Z. d.o.o, biblioteka Bubamara, iz tiska je izišla nova knjiga Lade Franić-Glamuzina, naslova “Poziv brezi iz daleka svijeta”. 

Riječ je o slikovnici od 24 stranice na kojima je ispričana prekrasna i emotivna priča u stihovima o brižnoj brezi.

Zabavne rime Lade Franić-Glamuzina popraćene su maštovitim ilustracijama Elene Kučanin.

Na kraju priče nalaze se poučni tekstovi o ljekovitosti breze, prijedlozi za radionicu i pitanja koja djecu potiču na razmišljanje i istraživanje svijeta što ih okružuje. Manje poznati pojmovi pojašnjeni su u fusnotama, lako se pamte i obogaćuju dječji rječnik.

više

U TIJEKU REGISTRACIJA BIRAČA

Predsjednik Republike Hrvatske je 20. svibnja 2020. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu na temelju članka 29. stavka 1. i članka 36 stavka 1. Zakona o registru birača (NN 144/12, 105/15) daje

OBJAVU O PRETHODNOJ I AKTIVNOJ REGISTRACIJI BIRAČA

Birači se pozivaju na prethodnu (birači koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj) i aktivnu (birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj) registraciju u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu i generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu, kako bi mogli glasovati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, koji će se na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održati u subotu, 4. srpnja 2020. i u nedjelju, 5. srpnja 2020. u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.

više

I NIŠTA ME KAO NE BOLI

Stav je mala stvar koja čini veliku razliku

tekst: Slavica Sarkotić

I dok se cijeli svijet digao na noge ujedinjen u prosvjedima zbog ubojstva Georgea Floyda u našoj zemlji se šuti.

Po starom dobrom običaju najlakše se pokriti ušima.

Nije to ni čudo ako svjedočimo da sudovi kod nas donose protuustavne odluke i da nam susjedi prijete komadanjem naše domovine.…

više