RAZGOVORI S PJESNIKINJOM

I naša suradnica, Dragica Šimić, gošća je 29. po redu tribine Razgovori s pjesnikinjom koju vodi Ana Horvat

ana horvatZagreb/ Kako javlja i Hrvatska izvještajna agencija (HINA), u srijedu 17. srpnja u 19 sati, održat će se u Antikvarijatu “Jesenski i Turk”, (u Preradovićevoj 5), 29. tribina Razgovori s pjesnikinjom koju vodi poznata pjesnikinja, Ana Horvat.

Gošće Ane Horvat ovog su puta pjesnikinje Senka Slivar i Dragica Šimić, suradnica Hrvatskog glasa Berlin čiju smo prvu knjigu poezije “Šapat kroz vrijeme”, nedavno promovirali u knjižnici Dugo Selo.

Razgovore s pjesnikinjama glazbom će upotpuniti gitarist i kantautor Milko Kiš – DEDAPH

HINA donosi i pregled životopisa Dragice Šimić i Senke Slivar, sudionica 29. Razgovara s pjesnikinjama

Dragica Šimić

Pjesnikinji Dragici Šimić, Bugojanki iz Dugog Sela, jezik i riječi bili su preokupacija još u ranim godinama života dok još nije znala pisati i čitati, a nadarenost za pisanje otkrili su još njezini učitelji. Piše praktički čitav život, a rat i preseljavanje u tome su je privremeno bili zaustavili. Poeziju i kratke priče od 2008. ponovno objavljuje na internetskim portalima i Facebooku. Na iseljeničkom portalu “Hrvatski Glas Berlin” objavljuje kratke priče raznovrsne tematike. Hobi joj je slikanje, a omiljene su joj tehnike ulje na platnu i portreti u olovci. Članica je likovne i književne udruge u Dugom Selu gdje od 2001. živi nakon ratnih previranja. Udovica je, u mirovini, ima troje djece i dvoje unučadi koji su njezina inspiracija. Želi izdati zbirku poezije i kratkih priča za djecu te školskoj djeci i mladima približiti književnost i ljubav prema riječima i jeziku. Počela je pisati dva romana – jedan je ratne tematike, a drugi povijesnog karaktera. Ove je godine u Dugom Selu objavila prvu zbirku poezije pod naslovom “Šapat kroz vrijeme”.

Senka Slivar:

Fizijatrica, doktorica znanosti i pjesnikinja iz lipičke bolnice Senka Slivar provela je djetinjstvo u Moslavini i Hrvatskom Zagorju. Živi i radi u Lipiku i Pakracu i postdoktorandica je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kroz svoj rad njeguje multidisciplinarnost, holistički pristup čovjeku i zagovornica je primjene prirodnih ljekovitih činitelja, osobito termo-mineralne vode i kretanja u prirodi. Članica je Matice hrvatske i nekoliko amaterskih udruga pisaca i slikara. Njezine pjesme čitaju se na pjesničkim večerima, humanitarnim događanjima, tribinama i mnogim radio-postajama diljem Hrvatske i izvan nje. Voli bicikliranje, plivanje i trčanjem , a najveću joj enigma predstavlja – muški mozak. Do sada je objavila tri zbirke poezije: “Eros u jutarnjim vrtovima”, “Zlatovez ljubavi” i “Čipkasta oaza sna”.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments