OBIČNO, MALO OSVJEŽENJE

piše: Marija Juračić

Mnogo se lijepih stvari trenutno događa u našoj vladi. Ljeto je vruće, udarila sparina pa je svako osvježenje dobro došlo.

To osvježenje vlada provodi smjenom nekolicine ministara.

Ako se pitate zašto čini taj napor, odgovor je – osvježenje.

Kada ode neki europski ministar, stvari su jasne, ali nema osvježenja. Lijepo se napiše razlog razrješenja ili njegove ostavkeplatio je večeru karticom ministarstva, vozio je djecu u školu službenim autom… Jasno se navede veliki grijeh dotičnog  političkog dužnosnika i on se u pravilu vraća poslovima za koje se školovao.

Mi u Lijepoj Našoj smo mnogo  rigorozniji. Ministri se jednostavno smijene, iako su po izjavi vlade, odlično obavljali svoj posao, pa se po kazni, za dobro obavljen posao, upute u Sabor ili na neku novu političku dužnost.

Neki od njih šalju i poruku svojim biračima da za njih ima mjesta i u stranom svijetu  i da će se, ostanu li bez funkcije, uputiti za vojskom građana Lijepe Naše koji su svoj život našli izvan drage nam domovine.

Dakle, Vlada smjenjuje ministre zbog vrućeg ljeta, zbog sparine, zbog osvježenja. Nitko od smjenjenih nema nikakav krimen na političkom srcu, nitko nije ručak ili gorivo platio na teret poreznih obveznika.

Istina je da  nerazumni, lažljivi novinari izmišljaju nevjerojatne priče o svima koji su sposobni, ekonomski lumeni, koji znaju nanjušiti novac i profit i tamo gdje ga nema, priviđaju im se vile umjesto pašnjaka, luksuzni automobili bez vlasnika, umrla djeca koja su promašila stoljeće u kojem postoji i nekakva znanost, upropaštena poduzeća i ljudske sudbine…

Ma, svakakve im objede padaju na pamet, kao da čitaju previše kriminalističkih romana pa ne shvaćaju da  razlog nečije smjene može biti – jedno obično, malo osvježenje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ljerka Varga
Ljerka Varga
4 years ago

O Vlado, Vlado, ko b’ se tome nado
da za sve je riješenje, malo osvježenje,
sve dok nije važno od naroda mjenje
neće se priznat Vlado, Tvoje objašnjenje…@ljv