RENATIN USPJEH

tekst: Ante Karačić
renataPrije par godina upoznao sam Renatu Primorac i njenu obitelj. O njenim uspješnim kćerkama Marte i Ivon  sam već nekoliko puta pisao.

Bio sam fasciniran ne samo s  Marte  i Ivon  nego i velikim uspjehom njihove majke.

Renata je sa devetnaest godina bez poznavanja njemačkog jezika došla u Njemačku. Za godinu dana završila je s odličnim kurs njemačkog jezika i upisala se na fakultet u Siegen.

Pet godina na fakultetu su bile kako kaže jako teške, ali uz veliku podršku njenog muža u roku uspjela uspješno završiti studij “Magister Germanistik, Soziologie i Pädagogik” i napisala Hrvatsko-njemački riječnik za studente koji dolaze iz Hrvatske.

Uz rad se i dalje stručno usavršavala i dobila certifikat „Lerntrainerin für Legasthenie und Dyskalkulie“→Trener učenja disleksije i diskalkulije.

Već deset godina radi  kao nastavnica u “Sekundarschule Olpe”.

Pored toga je i koordinatorica za „Diagnostik“ i „Individuelle Förderung“. Diagnosticira djecu koja imaju poteškoće u:

Øčitanju (disleksija)

Øpravopisu(disgrafija)

Øračunanju (diskalkulija).

Daje upute kako dalje ratiti sa tom djecom.

U toku njenog rada smislila je oko trideset igara (Brettspiele) za gramatiku i matematiku  prema potrebama i interesima učenika. Mnoge škole su oduševljene s uspjehom njenih igara, koje su upoznali na raznim prezentacijama. Na fakultetu u Siegenu su u prošle dvije godine pisana tri magistarska rada o njenim igrama.

Osobno sam imao priliku probati kako se preko igre dođe do rezultata  tj. uspjeha.

Draga Renata želim ti puno uspjeha u daljnem radu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments