ODGOVOR NA PITANJE

U pošti našeg Hrvatskog glasa Berlin puno je pisama onih koji dolaze u Njemačku i Berlin u potrazi su za poslom, stanom, savjetom, društvom.

Izdvajamo jedno koje nam piše čitateljica iz Hrvatske te pita:

– Na Badnjak 2019. dolazim u Berlin u posjet sinu. Molim Vas informaciju koju nisam mogla pronaći na internetu: Hoće li bit misa na hrvatskom jeziku i u koliko sati?

Ovo pitanje nam čitateljica i obrazlaže sljedećim riječima.

– Ako dozvolite, istaknula bih da sada imamo malo drugačiju situaciju s našim ljudima na radu u inozemstvu. Sada su nam tamo djeca, i njihovi roditelji, kao i ja, dolaze za Božićne praznike u posjet djeci. Prije godinu dana, kad sam se vraćala u Zagreb, avion je bio pun roditelja čija djeca rade u Njemačkoj. Stoga, s obzirom da mi, roditelji, planiramo svoje putovanje i koristimo se internetom, možda bi bilo dobro da -informacije o blagdanskim misama budu objavljene  unaprijed. Ako želimo da naša djeca ne zaborave dom i kulturu svog naroda i ovo bi bio mali doprinos tome.

Pa, evo, ovom i lijepom i tužnom pojašnjenju i pitanju iz domovine, dajemo potrebni odgovor:

Misa polnoćka na hrvatskom jeziku je ove godine u crkvi svetog Bonifacija na Mehringdammu, u četvrti Kreuzberg u 18 sati, slavit će je vjernici s papinskim nuncijem Nikolom Eterovićem, potom u 18 i 30 i 23 sata u crkvi svetog Sebastiana, u četvrti Wedding.

Na prvi dan Božića i na Svetog Stjepana misna slavlja na hrvatskom jeziku su kao i svake nedjelje, u tri crkve, o čemu se detalji mogu pronaći i na stranicima Hrvatske katoličke misije Berlin.

Hoće li, dragi roditelji naših najmlađih iseljenika, naših novih sugrađana, vaša djeca ići k vama ili vi k njima, najmanje je važno, važno je za Božić biti zajedno.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirjana
Mirjana
4 years ago

Poštovani, neka nam Bog providi puteve i udjeli milost da s obiteljima slavimo Polnoćku te da nas sve prati blagoslov u narednoj godini. Blagoslovljen Vam i čestit Božić ♡