BOLOGNA 2011. – SAJAM DJEČJE KNJIGE

SANJA PILIĆ: “U KNJIGU TREBA ULAGATI!”


U Bologni je  od 28. do 31. ožujka 2011. godine, održan Sajam dječje knjige. Sudjelovalo je  devet nakladnika iz Hrvatske i pet autora: Ana Kadoić, Luko Paljetak, Sanja Pilić, Andrea Peterlik Huseinović te Kašmir Huseinović, koji je i predsjednik Grupacije nakladnika dječje knjige.
Kao i svaki sajam, i Bologna je svojevrsna prilika za pisce, ilustratore i nakladnike na jednom mjestu sagledati situaciju i ostvariti kakvu međunarodnu suradnju. O sudjelovanju u Bologni, Sanja Pilić, autorica brojnih knjiga za djecu i naša draga

suradnica na stranama Hrvatskog Glasa Berlin, kaže: – Knjiga za djecu je sve manje važna i sve više nalikuje igrački. Englesko jezično područje prevodi se na ostale jezike. Izdavači propadaju. Kašmir-promet dobro radi svoj posao jer proizvodi vesele autorske slikovnice i kao mala firma sve drže pod kontrolom. U svakom slučaju egzotične zemlje su interesantnije strancima, a mi smo ni vrit ni mimo. Vani se ulaže u knjige pa se nešto i napravi.  Ovdje ako nisi Miro Gavran koji ulaže vlastiti novac za prijevode i priličnu energiju teško ćeš biti preveden. I tako to. Vrijedi otići na Sajam i vidjeti svoje (ne)mogućnosti u odnosu na druge. A novac sve vrti, bez novca i poznanstava, kontinuiteta i interesa  – ništa!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Knjiga za sebe društvo i Hrvatsku

Možda bi se autori trebali složiti zajedno i pisati knjige ili neke od knjiga i za sebe,udrugu i za Hrvatsku od dobit procentualno za neka dodatnu dobra djela.
Primjera radi za pomoć djeci poremećenog sluha i govora kako bi se i za njih u Hrvatskoj stvorila zanatska škola i radionica ujedno dobro činiti drugome kroz knjigu u svakom slučaju bilo bi nešto novo.
Ili što god drugo bilo što bi povlačilo više k kupnji knjiga te okuplanja ljudi u društvu,klub,zajednicu.