INFRASTRUKTURNA ILI INVESTICIJSKA ULAGANJA U RH - Hrvatski Glas Berlin

INFRASTRUKTURNA ILI INVESTICIJSKA ULAGANJA U RH

tekst: Marko Jareb

fondoviJedan sveučilišni profesor  je govorio kako bi samo Ravni Kotari mogli hraniti cijelu RH. A gdje je još Slavonija i Baranja, mogli bi po njemu biti izvoznici žita i pšenice.

Iz EU fondova povlačimo sredstva za aglomeracije gradova u RH. To je također potrebno, ali bilo bi korisnije ta sredstva uložiti za navodnjavanje Ravnih Kotara i onda iz dodanih vrijednosti ulagati u infrastrukturu.

Investicija bi trebala donositi dobit, a infrastruktura je sastavnica potrebita za ostvarivanje investicije. Je li u Ravnim Kotarima već išta poduzeto po tom pitanju, velika je nepoznanica?

Mnogi gradonačelnici i načelnici općina u RH se hvale o sredstvima koja povlače iz EU i ulažu ih u svoje sredine. Jesu li to većinom ulaganja u infrastrukturna područja?

Od jednog sveučilišnog profesora moglo se čuti na javnoj TV kako bismo iz EU-a morali sredstva koristiti za investicije koje bi bile dodatni zamašnjak gospodarstvu RH.
Koliko su sredstva iz EU “pila naopako”, jer ima nekih načelnika općina koji ističu, kada bismo sredstva koja uplaćujemo u EU podijelili na sve županije ravnomjerno, kako bismo imali veća ulaganja u iste negoli diobom svih sredstava koja povučemo iz EU po županijama?!

Gdje je tu računica?

Related Post

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of