STIGLI RADOVI IZ AUSTRALIJE

prilog: Sonja Breljak
foto: Ante Karačić
Iserlohn
/ Kako smo već pisali, sve je bilo skoro završeno oko 20. po redu jubilarnog Međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost “, kojeg su inicijatori i organizatori naši umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić.

No, na koncu je coronavirus pomjerio datume izložbi i proglašenja najuspješnijih. Odgođena je izložba koja je u Iserlohnu trebala biti 26.03.2020. kao i ona u Orašju čiji termin je bio 16.04.2020. a koja se odgađa za na jesen.

Iz Iserlohna nam je stiglo pismo organizatora. Ankica i Ante Karačić nam pišu:

Kao i svake godine, radovi djece iz Australije zbog kasnijega početka škole, stignu malo kasnije. Naša dugogodišnja suradnica i bivša uciteljica, Vesna Mecanović, poslala nam je dvadesetak radova iz Melburna, točnije, iz tamošnje Hrvatske škole z Hrvatske škole Bartol Kašić. Radovi su urađeni pod vodstvom nastavnica: Djurdja Bier i Suzi Horvat. Nastavnice i djeca se vesele da sudjeluju u ovome projektu, 20. jubilarnom natječaju, zajedno s drugom djecom iz 26 zemalja.

Ukoliko ova situacija s coronavirusom potraje i dalje, stručni žiri  će usuglasiti svoje stavove i o svojim odlukama, odnosno, o najboljim radovima, izvijestiti i sudionike natječaja i širu javnost.

– Probat ćemo to obaviti do kraja svibnja kako bi djeca i nastavnici do kraja školske godine dobili diplome i zahvalnice, pišu nam organizatori kojima se može čestitati na upornom i požrtvovnom 20-godišnjem radu, na iniciranju i razvijanju natječaja te stvaranju, održavanju i širenju veze i komunikacije s brojnim školama, nastavnicima, učiteljima i djecom hrvatskog podrijetla širom svijeta.

Čestitke Ankici i Anti Karačić, na vrijednom jubileju!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments