SLAVIMO DAN DRŽAVNOSTI

Večeras je u Hrvatskoj zajednici u Berlinu proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

028Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin, organizira i ove godine svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske.

Bit će to u subotu, 24.06.2017. godine od 20 sati.

U svečanom programu sudjeluju: Srednji folklor Hrvatske zajednice koji pripremaju i vode Nikolina i Natalija Sučić, zatim Muška klapa Poverello koju predvodi tenor Ivan Tursić a…

više

KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Opet su jutros procvali…”

Download4412Zvonimir/20.0.6.2017./Zaista vrlo lijep prilog: http://www.hrvatskiglas-berlin.eu/?p=172684

I Flandrija, i stari Egipat i Afroditine suze, sve je kao vrlo lijepa kompozicija vrijedno objavljivanja i svaki komentar je suvišan; nema se što ni dodati, ni oduzeti.

I sad ja, unatoč tome, ipak dodajem:
Da je napisana cijela pjesma, a ne samo prve dvije strofe, bilo bi…

više

JAČI OD PODJELE

BERLIN – I. dio

tekst i foto: Marijana Šundov
Dana unnamed (11)22.6.2017. – Danima sam se radovala putovanju i posjetu Berlinu. Planirala sam što ću vidjeti, što ću pitati domaćine, kako ću se odjenuti, koje cipele i torbice ponijeti. Radovala sam se ponovo vidjeti nakon gotovo 10 godina Berlin, a iznad svega sam se veselila susretu s prijateljima, Sonjom i Brankom.

Nije ispalo kako sam ja planirala, gotovo ništa od odjeće i obuće nije bilo odgovarajuće, pametan potez mi je bio stavljanje u prtljagu, u zadnji tren pred polazak, debelog mantila jer Berlin nas je sačekao na nekih 7 stupnjeva temperature, s kišom i hladnim vjetrom. Nije ispalo kako sam se nadala – bilo je puno bolje!

Da, unatoč vremenu, puno bolje – jer sačekali su me …

više