UPOZORENJE NJEMAČKOG MINISTARSTVA

Upozorenje njemačkog Ministarstva vanjskih poslova za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj proslijedilo je Upozorenje njemačkog Ministarstva vanjskih poslova objavljeno i na stranici hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova a proslijeđeno prema preporuci Instituta Robert Koch.

Shodno tome, Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke izdalo je 20. kolovoza 2020. godine upozorenje za „nepotrebna i turistička putovanja u županije Šibensko-kninsku i Splitsko dalmatinsku zbog povećanog broja infekcija“ (https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/kroatien-node/kroatiensicherheit/210072#content_6).

Na web stranici Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke se, među ostalim, navodi: „ukoliko se nalazite kao turist u rizičnim područjima zemlje i želite se vratiti prije nego što ste planirali, uspostavite kontakt s organizatorom Vašeg putovanja ili zrakoplovnom kompanijom“.

Osobe koje su se unutar zadnjih 14 dana prije ulaska u Saveznu Republiku Njemačku nalazile na području Šibensko-kninske ili Splitsko-dalmatinske županije, moraju se po dolasku u Njemačku javiti nadležnoj zdravstvenoj službi (Gesundheitsamt) u mjestu u koje dolaze. Nadležna zdravstvena služba kojoj pojedina osoba prema mjestu stanovanja pripada može se pronaći na internetskoj stranici Instituta Robert-Koch https://tools.rki.de/PLZTool/.

U svim saveznim pokrajinama, za putnike koji u Njemačku dolaze iz područja koja su od strane Instituta Robert-Koch i Ministarstva vanjskih poslova utvrđena kao rizična, propisana je obveza provođenja 14-dnevne kućne karantene po dolasku u Njemačku (https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/quarantaene-einreise/2371468) te obveza testiranja na virus SARS-CoV-2 unutar istog razdoblja (https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html#c18624), u skladu s važećim provedbenim propisima pojedine njemačke pokrajine koje provode nadležne zdravstvene službe.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments