KONTROLIRANJE INFORMACIJA

tekst: Marko Jareb

Mogu li znanstvenici preduhitriti budućnost? Npr. budućnost medija. Ili budućnost neke predstavničke opcije. Je li danas sve više osoba koje se same javljaju novinarima da govore za medije?

Koliko je informacija samo podatak kojemu je određeno značenje? Jesu li mala saznanja znanstvenika o ljudskim genima koji određuju dugovječnost?

Može li se predvidjeti u budućnost koliko će trajati neke asocijacije? Evo, npr. Republika Hrvatska je tek 2013. postala članica EU-a.

Je li postoji mogućnost da ta asocijacija doživi neki diskontinuitet, da se uruši kao kula od karata, zbog toga što neki nastoje kontrolirati brzinu kojom informacije putuju do građana odnosno birača?

Ako su saznanja znanstvenika mala o tome što utječe na ljudsku dugovječnost, jesu li još manja po pitanju dugovječnosti nekih asocijacija?

Tko je mogao predvidjeti kako će se dug Republike Hrvatske za 18 godina popeti s 3 milijarde eura na 70 milijardi eura? Je li točan podatak kako je državni dug od te cifre samo oko 10-tak posto?

Kako se dogodilo da se građani i gospodarski subjekti toliko zaduže? Koliko je to zbog toga što je netko svjesno kontrolirao informacije koje dopiru do građana tj. birača?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments