MJERE NE DONOSE ŽELJENE REZULTATE

Berlin/ Nije baš bilo previše optimističkih nota u izjavama prof. dr. Lothara H. Wielera, predsjednika Robert Koch Instituta, na konferenciji za medije u četvrtak.

Naime, izvijestio je o novom, tragičnom rekordu, 1244 preminula od Covida u protekla 24 sata. Dnevni broj zaraženih popeo se na preko 25 tisuća a ukupan broj do sad zaraženih u Njemačkoj je 1,978.590 osoba.

Na snazi je lockdown, zatvorene su škole, trgovine koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani te sadržaji za zabavu i kulturu, jedno domaćinstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan tog kruga a kretanje je ograničeno na najdalje  15 kilometara od mjesta stanovanja.

Predsjenik Robert Koch instituta, prof dr. Lothar H. Wieler je pozvao na intenzivno poštovanje mjera jer smatra kako ima previše iznimaka, pozvao je na rad od kuće gdje je god to moguće, na uzdržavanje od nepotrebnih putovanja. Incidencija je na 151 ali dr Wieler upozorava da je i svaki novi oboljeli, previše. Poziva na svako moguće ograničavanje kontakata.

Novi sastanak kancelarke Angele Merkel sa 16 premijera saveznih država je 25. siječnja i sasvim je izgledno da slijedi produljenje mjera.

– Bit će teško do Uskrsa. Ako ne uspijemo zaustaviti ovaj “britanski virus”, do Uskrsa ćemo imati 10 puta veću incidenciju –  rekla je kancelarka Merkel iz čije izjave mnogi isčitavaju u predviđaju i skore strože mjere koje bi mogle potrajati do Uskrsa.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments