KOMENTAR TJEDNA

Brigita Krišto …17. 04. 2011. godine/komentar na tekst Hrvati prosvjeduju 

Ovakve presude bole, ubijaju ljudsko dostojanstvo, ruše čovječnost. U glavi mi samo zvoni misao: “što sada napraviti? “Što svaki pojedinac može napraviti da spriječimo ovakvo sramoćenje hrvatskog naroda da spriječimo omalovažavanje domovinskog rata, da vratimo barem mali dio onog što su naši poginuli očevi, djedovi, braća dali za slobodu u kojoj mi danas bez grižnje savjesti uživamo. Zanimljivo kako se presuda događa netom prije Velikog tjedna, neki bi rekli da je to tek puka slučajnost no ja vam u slučajnosti ne vjerujem. Ovo je opomena odozgo, ne smijemo dopustiti da se zaboravi i obezvrijedi domovinski rat niti jedan vojnik niti jedan general ne smije se tako osjećati. Vjerujte, od nevjerice i tugovanja nećemo puno postići, dragi moji Hrvati trebamo se svi mobilizirati za pravdu i dostojanstvo hrvatskog naroda, za obranu onog što su naši očevi prije dvadeset godina počeli, mislim  da im toliko dugujemo!
U glavi mi zvone riječi one Matoševe pjesme 1909:
…” Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Brigita Kristo
Brigita Kristo
13 years ago

postovani gospdodine Mayer, stvari vidim malo drugacije, slazem se da cijela hrvatska nije sudjelovala u ratu, ali oni koji jesu, oni koji su se do zadnje kapi krvi borili, onih kojih vise nema koji ne mogu nista reci na ovu monstruoznu presudu , jer vise nisu medju zivima! A da ne pricam o onima koji su ranjeni koji su po logorima zatvarani…Zalosno je da se oslobadjanje nase zemlje u vojno – redarstvenoj operaciji “Oluja” proglasava “udruzenim zlocinackim podhvatom” a da vam ne pisem kako ta cinjenica dovodi u pitanje sami nastanak RH. Gospodine Mayer, ovo nije presuda samo pojedincima ovo… Read more »

Josip Mayer
13 years ago

Draga gospođo Brigita Krišto, ako pak okrenemo ražanj na drugo stranu Slučaj presude generalima moglo bi se i shvatiti, kao zastor vladajućima. Bojim se da je sve već pre kasno,pale su kazne,doći će i žalbe,pa se je za nadati da će nam generali stići čim prije svojim kućama sa manje od polovičnim kaznama. Bog bi bio da mogu sve to znati a nemam ni čarobni štapića ni palice. Ono što vam mogu sigurno kazati..veličanje domovinskog rata.. sada u mirnodobsko doba nakon dvadeset godina pogotovo prije žalbe o presudi generalima,bio bi još jedan poguban potez na njihovu štetu i na štetu… Read more »