EMBARGO

piše: Milan Rajšić

Trier/ Moj unuk Noah (2,5) i ja, odlučili smo žaliti se Upravi vodovoda i Gradskoj toplani.

Razlog je veoma ozbiljan. Toliko ozbiljan, da potpuno razumijemo Rusiju, Iran, Sjevernu Koreju, kojima je uveden embargo.

Gospođa Petra B. djevojački Rajšić, koja je istovremeno moja kćer i unukova mama, usvojila je Rezoluciju 2753, prema kojoj nas dvojica moramo ovo krasno proljeće živjeti u znaku zabrana.

Zabranjeno nam je skakanje s krova kuće bez padobrana ili sa padobranom koji ima rupu. Zabranjeno je loženje logorske vatre u dnevnoj sobi jednako kao i skakanje kroz zatvorene prozore.

Ubuduće ne smijemo roniti u kadi u kojoj nema vode. Igranje nogometa na susjedovom svježe uređenom vrtu, najstrože se zabranjuje. Penjanje na drveće i zamjenjivanje jaja u ptičijim gnijezdima se ukida. Mačke, psi, ovnovi, jarci, ne smiju se povlaciti za rep, ili učiti da plivaju u rijeci.

Lovljenje lavova, tigrova, medvjeda i bijelih slonova uz pomoć mišolovke, jednako je zabranjeno kao i lovljenje zečeva metodom stavljanja soli na rep. Od upotrebe muholovki kod hvatanja letećih riba i žaba, moramo se do daljnjega suzdržavati. Udaranje, boksanje, grizenje, hrvanje i ostale plemenite borilačke vještine, najstrože se zabranjuju još na početku Rezolucije 2753.

Naše slobode i ljudska prava su ugroženi, jer se mi ubuduće trebamo ponašati skrušeno i ponizno kao samostanski svećenici, češljati lutke, kuhati ručkove, tiho pjevušiti a ne urlati kao Indijanci.

Jučer smo započeli s promjenama našega ponašanja. Sat vremena smo sjedili na glavnoj gradskoj ulici i šarmirali i zavodili prolaznike i prolaznice. A naročito prolaznice. Od sedam pa do sedamdesetsedam. Ne, ne, od dvije do stotinudvije. Rezultat je bio skroman: desetak smješkova, jedno namigivanje, nijedan pravi poljubac, samo dva onako s otpuhivanjem preko dlana. A dali smo sve od sebe, uključujući i dovikivanje.

Vracćmo se mi starom ponašanju, a za borbu protiv mame – kćerke, angažirali smo diplomiranog pravnika, ujaka Filipa, kao i ujnu Ricardu, koja je samo radi naših prava, danas uložila zahtjev za obranu doktorskog rada iz domena Ljudska prava unuka i djede.

Molimo Vas da nas u našoj borbi moralno podržite i ne dozvolite da završimo kao Rusija, Iran i Sjeverna Koreja, u vječnom embargu.

Ja sam naš PR, jer moj unuk ne zna pisati, niti davati Interview. Ali, zato zna crtati bagere i puževe. Posebno strasno i euforično uživa u pjevanju, vrtenju i plesanju, na Rock temu Ringe ringe raja, doš´o čika Paja… Ekstaza nastupa na: …jedno jaje muč, a mi djeca čuč!

Jučer je francusko-njemačka televizija ARTE, prikazala prekrasan prilog o maslinama i maslinovom ulju u Istri i na Braču. Obavezno pogledati.

Na Zapadu, meteorolozi najavili za svibanj travanjsko vrijeme. Danas nema čega nije bilo, od sunca do leda.

Ugodna nedjelja i većini sutra i lijep početak proljetnog radnog tjedna!

4 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments