ČEKAMO VAS U BERGMANNSTRAßE 29

Uredništvo HGB

Berlin/ Kao što ssmo već i pisali, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin nastavlja sa svojim aktivnostima, susretima, pjevanjem, folklorom… na novoj adresi, Bergmannstraße 29, općina Kreuzberg, u zgradi Glazbenog konzervatorija.

Prvi susret uprave, članova i budućih članova, razgovor i dogovor u novom prostoru je u ponedjeljak, 06.09. u 18 sati. Na dolazak i aktivno (su)djelovanje, predsjednica Zajednice Karmen Meić, animirala je moguće zainteresiranje sljedećim riječima:

– U ime svih onih koji su osnovali i očuvali Hrvatsku zajednicu Berlin u proteklih 37 godina,  IDEMO DALJE…

Obraćamo se tebi koji- koja si rekao/la da ćeš se družiti samo s cool ekipom (i shvatiš da smo upravo mi cool), tebi koji ne želiš porušiti  sve mostove sa svojim rodom, imenom i plemenom, tebi kojoj se koža naježi kad čujes pjesmu kraja svoga, tebi kojem/joj noga zaigra na slavonsko, licko, dalmatinskpo, hercegovačko, konjičko kolo… da ne nabrajam više, tebi koji kad čuješ tamburicu poželiš biti virtuoz na njoj…

Svima vama koji  svojim znanjem i dosadašnjim radom i iskustvom možete pomoći i biti suvoditelji u tim radionicama…

Svima vama namijenili smo folklor, pjevanje, sviranje, tečajeve, radionice, seminare, dramske sekcije i igraonice…

U prekrasnoj Bergmannstraße na broju 29 u zgradi Glazbenog konzervatorija, našli smo naše mjesto pod suncem.  U ponedjeljak 06.09. u 18 sati je naše prvo druženje gdje će te nam otkriti svoje tajne odaje vaših želja.

Dovedite i svoje prijatelje. Otvoreni smo i za sve  ljude različitih nacionalnosti koji vole i žele njegovati hrvatske običaje i kulturu.

Čekamo vas!”

Sretno u novom prostoru, na novoj adresi!

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments