ONLINE KNJIŽEVNI SUSRET

prilog: Ivica Košak/ Hrvatska kulturna zajednica  / Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu

Wiesbaden/ Pred nama je još jedan književni susret u okviru rada Hrvatske knjižnice i čitaonice Edvin Bukulin u Wiesbadenu.

U utorak, 21. rujna 2021. godine bit će predstavljeno njemačko izdanje romana autorice Bojane Meandžija: Trči! Ne čekaj me… pod njemačkim naslovom Lauf! Warte nicht auf mich…

Literarna večer počinje tog dana u 19:00 sati kao video-konferencija. Pristup književnom susretu bit će slobodan na linku: https://t1p.de/vziz

Ne bez razloga, za ovaj susret odabran je termin UNO- Međunarodnog dana mira. Antiratni roman spisateljice Meandžije ukazuje na zlo ratnog sukoba i potrebu da se prevlada spirala mržnje i nasilja.

Redatelj Branko Lustig, koji je preživio holokaust, usporedio je ovo djelo s Dnevnikom Anne Frank i filmom Život je lijep (talijanski: La vita é bella). Slično djelo je i Dnevnik Zlate Filipović iz Sarajeva (1993.).

Roman Trči! Ne čekaj me… jedan je od rijetkih romana koji govori o ratnim događajima, a koje je dijete napisalo iz perspektive djeteta. Izvorno napisana na hrvatskom jeziku, knjiga je objavljena u 6 izdanja s više od 16.000 prodanih primjeraka. Već je objavljeno i englesko izdanje.

Prijevod na njemački pripremio je prof. dr. Gero Fischer, a knjigu objavljuje nakladnik Wieser iz Klagenfurta (2021). Književnu kritiku o djelu napisao je Tihomir Glowatsky. Odlomke iz knjige čitati će Ivana Pernovšek i Nataša Jakšić.

Više o radu naše kulturne zajednice moći ćete saznati na otvorenom sastanku uprave koja će tog dana, u utorak, 21. rujna početi već u 18:00 sati.

Knjigu možete naručiti na adresi info@hkz-wi.de. Prodajna cijena iznosi 21 € za njemačko i 15 € za hrvatsko izdanje.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments